Hoppa till innehåll

Vissla och somna

Senaste nytt angående barnen:

Ava försöker lära sig vissla! Inte helt utan framgång heller, men hon har en bit kvar till att kunna kontrollera det. Undrar hur gammal jag var när jag lärde mig..? Vet inte, men jag tror jag minns att jag också övade när jag gick på dagis.

Sander somnar allt oftare (men inte alltid) utan bröst i munnen. Mysigt värre om det är när vi ligger nära, nära och gosar och jag sjunger lite. Kanske inte fullt lika mysigt om det är när jag bär runt på honom (för att jag nästan aldrig orkar tillräckligt länge för att han ska sova stabilt, armarna klarar inte av det), men hur som helst är det ju ett steg i en bra riktning inför någon gång kommande amningsavslut. Jag vet att detta inte låter som något häftigt i mångas öron, men det är alltså inte något jag jobbat på ett dugg, det har vuxit fram helt på Sanders villkor. Det händer grejer även utan kamp och den här gången har jag inte så bråttom.

För övrigt har han börjat testa lite lustiga amningsställningar. Till exempel har han rullat runt till mage när jag legat på sidan, lyft huvudet och ammat från det övre bröstet. Och när jag sitter upp vill han inte alltid ligga, utan försöker göra en situp… Och har någon gång provat att amma sittande rakt framifrån.

Ava slutade ju amma ungefär i den här åldern (eller innan hon blev 7 månader i alla fall) så jag får lite nya upplevelser nu. :)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *