Ominstallation

Min dator har länge varit under all kritik och vi har gnuggat geniknölar, kollat systemresurser, konfigurerat, avinstallerat, satt i ett riktigt nätverkskort i stället för usb-prylen jag hade tidigare… Men den har ändå varit seg som sirap. Har till exempel tagit evigheter att öppna flikar i webbläsarna, vilket jag ju gör typ jämt.

Igår började jag ominstallera Windows Vista (inte mitt dröm-os, men jag vill använda lagligt Windows och inte betala något just nu) och det är naturligtvis ett jäkla jobb. Men wee, det går smidigt att öppna flikar nu!

Jonas har hjälpt mig både med datorn medan jag ammat och med barnen så jag kunnat greja med datorn, annars hade jag nog fortfarande letat efter skivor med drivrutiner… Nu är det inte så mycket kvar. Några program + skrivarna och videokameran.

image

Känns skönt att inte ha mer än absolut nödvändigt på datorn. Jag hade väldigt mycket skit innan. Massor av program jag bara testat lite, drivrutiner och program till pensionerad kringutrustning, en massa utvecklarverktyg jag inte använt på evigheter och så vidare.

Hoppas att datorn fortsätter att kännas fräsch ett bra tag nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *