Mat ok, sömn icke

Jodå, maten går fortsatt bra för Sander och magen klarar den bra nu. Gröt erbjuds morgon och kväll, det äts allt från inget till massor. När vi äter får han plockmat. Svarta bönor, majs och banan är poppis. Bananbitarna brukar jag faktiskt stoppa i munnen på honom, de är ju så slemmigt halkiga och geggiga. Majs och bönor går ganska bra för honom att pilla i sig själv och geggnivån är ok. Majsen skalar jag men bönorna får han med skal eftersom det mest blir mos av dem om man försöker skala dem.

Men vad hände med sömnen? Han brukar fortfarande vara trött vid 18.30, somnar som en liten stock men vaknar igen efter sisådär en halvtimme och då är det jättesvårt att få honom att sova igen. Igår kom jag loss vid 23 (tidigare 20-21)… Då behövde jag ju egentligen sova, men jag har grejer att göra, så jag satt uppe en liten stund i alla fall.

Frustrerande. Jag behöver lite pysseltid för att känna mig som folk. Jonas kan ta över litegrann ibland när jag håller på att bli tokig, men det är ju mest mig läggningen hänger på eftersom jag ammar till sömns, så jag är ju ändå on hold då och vet att jag snart måste rycka in.

Nu sover Sander en väldigt sen tupplur, vilket inte precis bådar gott inför kvällen. Ska nog inte ens försöka lägga vid 18.30…

En positiv sak har kommit av detta, vi går inte upp klockan fem längre! Snarare sju. Är vakna ett tag tidigare, ammar och jag ligger kvar och vilar så länge han inte protesterar för mycket. Men mina kvällar själv är ovärderliga, jag saknar dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *