I fejartagen

Nu är det städdagar här hos oss. Vi borde hembyta oftare, så skulle vi få det mycket finare hemma. Vi har ju även (tidigare) fått spark i baken att sätta upp lampa, fixa fula sladdar, sätta upp tavelhyllor, köpa och montera våningssäng och så vidare, sånt som vi ändå ville ha gjort och som är skönt att ha klart innan husgästerna kommer.

Jag har tvättat en herrans massa (kläder och sänggrejer) och fortsätter imorgon (sänggrejer, kläder, handdukar, badrumsmatta). Har städat skrivbordet och fixat med sladdarna i kontoret, städat en av bokhyllorna i vardagsrummet, dammat av sängramen och bäddat om sängen (ville ha de vi använde till gästerna, eftersom de nog är fräschast, så nu har vi de sunkigaste jag kunde hitta i stället, tills vi åker ) och städat i Avas rum tillsammans med henne. Vi fyllde en Ica-kasse med forna skatter som hon nu gick med på att slänga (typ toarullskikare, piprensarskulpturer, trasiga pärlplattor med mera). Jonas har fokuserat på köket och bland annat frostat av frysen och rengjort ugn (gallret, jag säger bara gallret..!), micro, diskmaskin och vattenkokare. En hel del gjort, men fortfarande mycket kvar.

Jag och barnen har varit ute en sväng också, vi gick till frisören med Ava och hade turen att få tid direkt, sen handlade vi lite. Det har regnat nästan hela dagen och var ganska kallt.

Vi tänkte mellanlanda hos vänner på väg till Danmark, men nu är vännerna sjuka, så vi vet inte riktigt hur det blir. Att åka hela sträckan på 73 mil i ett svep vore inte så kul, så skiter det sig får vi försöka åka någon annanstans.

2 kommentarer

 1. Om ni passerar varbergstrakten får ni gärna kika in hos oss! Vi är hemma ibland och borta ibland. Det finns danmarksfärja här :)

  Svara

  1. Det vore trevligt! Vi får se om vi tar den vägen och om det kan passa, vi hör av oss i så fall!

   Färja vore ju så mycket skönare än bil, men tyvärr går den till helt fel ände av Danmark, så det blir bara en omväg.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.