Hoppa till innehåll

Slagelse

Idag ägnade vi förmiddagen åt att tvätta och så. Sen tog vi en biltur till Slagelse. Sander sov så gott när vi kom dit, så vi körde runt lite och tittade på staden och åkte vidare till Stillinge strand, där vi tittade på havet, sandstranden och Storabältbron.

Det är märkligt svårt att veta aktuell hastighetsbegränsning här. Inte sällan kommer skyltar som berättar vilken hastighet som slutar att gälla, men inte vilken det blir. Brukar vara enklast att titta på gps:en, för vi gissar inte alltid rätt när vi försöker resonera oss fram till vad det borde vara…

Vistelsen i Slagelse inleddes med ett besök på biblioteket för att låna toaletten. Jonas och Ava spelade även lite Lego Star Wars och Lego Batman på PS3, som fanns där, medan jag ammade. Sen försökte vi hitta någon slags huvudgata, men gick först åt helt fel håll. Min offline-karta i Google Maps var inte optimalt hjälpsam eftersom den inte visade var vi var förrän efter en lång stund och eftersom det inte gick att söka…

Vi hittade i alla fall lite torg, gallerior och affärer. Tittade på barnkläder i en affär, eftersom jag tycker det vore roligt att köpa något som inte finns i Sverige. Men det var bara märken som finns här och det mesta dyrt, typ Molo, Småfolk, Me too. Ava fick i alla fall en vindsnurra från den affären. Förfriskade oss med slush och smoothie och lekte på en lekplats innan vi åkte tillbaka hem för att äta en sen middag med goda rester, lasagne och browniekaka.

Idag har vi även hört och sett en utryckning från Sorø brandstation, som ligger en bit bort på gatan.

Det är en mygga här i sovrummet nu, fan! Har haft en massa fönster öppna hela kvällen för att det inte skulle bli lika olidligt varmt som igår.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *