Hoppa till innehåll

København

Igår åkte vi till Köpenhamn på en ganska oplanerad utflykt. Jag hade laddat ner offlinekarta (ingen mobil datatrafik här, endast wifi i huset) och stjärnmärkt några restauranger. Vi valde ganska slumpmässigt parkeringshuset Europark Nørrebro (eller nåja, det låg nära en restaurang och ett bageri vi ville besöka), ställde in gps:en och gav oss iväg.

Kom fram lagom till lunch, men fick gå en bit eftersom vår tilltänkta lunchrestaurang hade sommarstängt. 42°Raw på Pilestræde var lätt värt promenaden. Jag njöt för fulla muggar av min tapastallrik, dvs lite av varje av rawrätterna på menyn. Bästa raw jag ätit! Har visserligen inte ätit det så många gånger, men det här kändes otroligt välkomponerat och var verkligen inte trist råkost, som jag lätt förväntar mig eftersom mina tidigare raw-erfarenheter ibland varit lite så. Vi smakade av varandra och Jonas svamprisotto var också bra, fast inte raw och min tallrik bjöd på ett mer intressant utbud av olika smaker. En mycket god energiboll som efterrätt slank också ner + att vi drack färskpressad juice. Underbart rent matmässigt, fast barnvänligt var det inte precis. Litet, trångt och ingen barnstol. Försökte inte ens köpa mat åt Ava där, hon åt matsäck i stället. Köpte en juice åt henne, men hon känner direkt att det var morot i (och jordgubbar, äpple och mango, tror jag), vilket såklart gjorde att den var äcklig…

Efter maten landade vi i Kongens have, medan vi funderade på vad vi skulle göra. Det var en stor park med massor av folk. Provade lekplatsen och tittade på det snygga Rosenborgs slott.

image

Sen gick vi till Strøget och försökte hitta glass till Ava, men det blev slush från 7-Eleven, när vi nästan gått längs hela den fullpackade gågatan. Supervarmt var det också. Sander sov i selen och jag försökte gå på skuggsidan hela tiden. Kanske inte bästa aktiviteten med barn, men vi vägde upp det med ett besök i mysiga Ørstedsparken och deras überseriösa lekplats.

Efter det blev det ännu en varm promenad till Cafe N på Blågårdsgade i Nørrebro. De hade jättegoda veganburgare med potatisklyftor. Eller ja, jag och Jonas gillade i alla fall…

image

Borden utanför caféet stod på gatan och det svischade förbi många cyklar. Bland annat många lådcyklar med barn i. Köpenhamn är verkligen en cykelstad.

På väg till bilen missade vi bageriet med tre minuter… Trist, men vi köpte en strut med hallonsorbet till Ava, så hon fick i alla fall en riktigt lyxig efterrätt.

Barnen somnade i bilen på väg hem, Ava för natten. Sander har fått lite knepiga vanor här, så han vaknade ju såklart och somnade inte om på ett tag. Jag var verkligen trött och orkade inte skriva om dagen när han somnat.

Det kändes i alla fall som en lyckad dag i huvudstaden, framför allt för att maten var så god! Men det var ju också bara den vi hade planerat… Vi är ofta väldigt matfokuserade när vi turistar. :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *