Hoppa till innehåll

Shoppa kläder med fyraåring med mera

Igår gjorde vi inte så mycket. Gick till Kronhallen och handlade. Fick en påminnelse om att aldrig acceptera ett nej på frågan om ett barn behöver kissa innan vi ska ut. Eller kanske snarare att inte fråga alls utan uppmana. Men det slutade väl, vi fick snällt nog låna personaltoaletten.

Det regnade en hel del också. Och vi ugglade hemma i huset.

Idag har jag, barnen och mamma gått på stan och shoppat till Ava. Det var första gången hon varit med ordentligt och tittat, provat och valt kläder. Jag har brukat handla åt henne eftersom hon ändå inte brytt sig så mycket och det ju är mycket enklare. Men nu riskerar jag att köpa sånt hon inte vill använda, så jag tänkte att hon skulle få välja direkt i affären snarare än sen i garderoben.

image

Ava valde själv kläder från KappAhl och H&M.

Det gick bra idag, även om det finns mycket distraherande blingbling i affärerna och jag blir stressad av att ha två barn att hålla koll på och hålla nöjda. Jag är heller inte alls bekväm med att behöva visa Ava hur könsuppdelat det är i butikerna. Hon har ju inte haft så “tjejiga” kläder innan, men det är svårt att undvika nu. Kraven kommer från alla håll.

Med detta i åtanke var jag rätt nöjd när hon plockade en t-shirt med Super Mario från pojkavdelningen. Ska bli spännande att se hur mycket den blir använd (vad blir kommentarerna på förskolan?). Hon visste faktiskt inte ens vem Mario är, men valde tröjan ändå. Nu får vi se till att spela lite spel. :)

Huvudsyftet med shoppingturen var att köpa kläder till nästa helgs bröllop. Det blev en rosa klänning, lila glitterkofta, strumpbyxor med lite glitter i och så får hon ha sina silversneakers med glittersnören. Lite glittertema alltså, fast ganska diskret ändå. Dessutom fick hon en Hello Kitty-klänning och så köpte mormor ett paraply och en hjärtformad låda med ringar i (som sagt, distraherande blingbling råder det ingen brist på).

Jag är inte helt säker på om det är rätt eller nödvändigt att alltid ta med henne för att handla kläder hädanefter. Sådär väldigt intresserad eller fokuserad var hon inte. Allt utom Mario-tröjan och accessoarerna föreslogs av mig eller mamma, men hon fick i alla fall säga ja eller nej (och sa alltså även nej till vissa plagg). Och hon föreslog iaf lite mer som inte blev något pga tex fel storlek (trist!) eller bortprio.

Jag vill ju handla en del på Tradera och då passar det inte riktigt att involvera henne. Men jag ser fram emot att shoppa med henne när hon är lite större och Sander kan vara någon annanstans.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *