Hoppa till innehåll

Vardag och rutiner (eller brist på)

Nu är vi tillbaka i vardagen. Ava gick första dagen på förskolan idag och det gick bra. Vi var duktiga på att gå upp och morgonfixa i tid, åt frukost ihop hela familjen. Skulle gärna upprätthålla den traditionen även när det inte är semester. Ava har slutat dricka välling i sommar, så nu ska hon ju äta vanlig frukost i stället för att dricka välling framför tv:n, är tanken.

Jag tyckte det kändes ganska skönt att få komma i rutin igen, men det har inte varit lätt! Sander fick ganska bra vanor under Nyköpingsveckan, tyckte jag, men de har inte hållit i sig… Hade nästan glömt hur förbaskat svårt det är att få till dagen vettigt kring lämning och hämtning.

Nu passar det ju inte längre att han sover på väg till och från förskolan. Men han pallar inte att åka vagn så länge och sätter jag honom i selen är risken stor att han somnar.

Jag hade också sett fram emot att få fortsätta jobba på hans spjälsängssovande, som vi ju hade framgång med när vi var hemma sist. Men nej… Ikväll verkar han inte vilja sova alls (ligger nu äntligen still och ammar i alla fall).

Jag hade hoppats att komma upp efter att ha lagt honom till lunchvila idag. Hahaha. Han somnade ju inte när jag tänkte mig det och sen blev jag tvungen att lägga mig och amma:

…vilken tid det tar, jag vill ju upp och göra saker… jättelång tid… ja… vad trött jag blir… mmm… vilken tid det tar, jag vill ju sova… mmm, sova… zzzz…

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *