Första advent

Det roligaste med julpyntet som kommit upp är Sanders reaktion. Hans grej just nu är att peka på saker och säga DÄ?!, så att vi berättar vad det är. Han gick verkligen på högvarv när vi kom in efter promenaden igår och det var pyntat och han är fortfarande tydligt fascinerad.

Idag är det alltså både första december och första advent. Morgonen blev lite knasig, för vi hade råkat glömma bort att Ava hade årets sista fotbollsträning efter några veckors uppehåll. Dessutom slog vi rekord i morgonsovande (pga dålig natt, så såå bra var det inte…), så när Jonas kom på det var det hög tid att stressa iväg. De hann och Ava fick äntligen sin efterlängtade medalj som de ursprungligen skulle ha fått för ett bra tag sen.

Ava ville visa Jonas hur det är på simskolan, så idag bytte vi. Jag tog en promenad med Sander Kungsholmen runt i blåååsten, men det var fint. Trackade med RunKeeper:

image

Vi brukar fuska så där när vi går runt ön. Det går inte något vidare att gå med barnvagn längsmed vattnet vid Kristineberg och Fredhäll, så det där har liksom blivit hur vi går. Fast vid Marieberg borde det gå? Kanske provar nästa gång…

Vi kom hem när Ava och Jonas gett sig av och Sander fortsatte att sova inne, det blev över tre timmar totalt! Han har sovit drygt en timme på sistone och varit övertrött på kvällen, så det var nog bra även om jag tror att lite mer än två timmar är idealet.

Efter middagen adventsfikade vi med våra hembakta lussekatter och pepparkakor och tände första ljuset. Lyssnade på radiokalendern (på datorn) och såg sedan tv-kalendern med familjen Hedenhös.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *