Sander 13 månader

Roliga nya födelsedagspresenten

Jo, det blir ett litet inlägg i alla fall, bara inte riktigt lika ambitiöst som mina tidigare månadssummeringar. Några korta betraktelser i alla fall:

Han reser sig nu mot nästan vad som helst och når mycket mer. Går utmed möbler eller knuffar saker framför sig. Har stått utan stöd några korta sekunder ibland, men inte tagit några steg ännu. Alltså “vann” Ava på den fronten, hon gick innan 13 månader. Men vem jämför? Inte riktigt rättvist heller, i egenskap av första barnet fick hon mycket mer stimulans eftersom vi hade mer tid att ägna åt bara henne.

Vi har flyttat upp Avas lådinsatser i Expedit-hyllan ett snäpp, eftersom han var där och drog ut lådorna och tog småsaker stup i kvarten. Han kan fortfarande sträcka upp händerna så att han skulle kunna klämma fingrarna om Ava stänger lådan, men det är i alla fall mycket bättre så här.

Har även plockat bort öppningsmekanismen på våra skafferiskåp. Eller den ena var trasig och vi märkte ju att det var det andra skåpet han var inne och rev i. Det är alltså en sån där Ikea-lucka man bara trycker på så öppnas den. Nu måste vi i stället dra ut lådan ovanför och pilla in fingrarna under för att kunna öppna, men det är det värt. Än så länge funkar det.

Sanders nya favorit-"leksak" är micron. Vem kom på idén att knapparna ska pipa..?
Sänker effekten på micron… Än så länge når han bara det nedre hjulet på micron, som lyckligtvis bara är effekten. Det piper när man vrider på det, VEM kom på denna dumma idé? Snart når han väl att starta micron också, vete katten vad vi gör då. Han gillar även att starta torktumlaren och tvättmaskinen. Eller den senare har han inte startat ännu, bara pillat på, men det är väl en tidsfråga…

Har numera sju tänder. Plötsligt fanns den bara där, den sjunde. Vänster om framtänderna i nederkäken. Vem vet, kanske har den åttonde också börjat kika upp utan att vi märkt det.

Klickar tungan, smackar, härmar djur litegrann (kossan buuu, ormen ss, katten aao, hunden ooff ungefär), stavelsejollrar, säger nej eller nä så att det verkar som att han fattar vad det betyder ibland.

Pekar och säger DÄ!?, så svarar vi vad det är. Det är hans stora grej nu, han gör det HELA tiden!

Är lite förkyld just nu, snorig, gnällig och tröttare än vanligt. Har somnat på väg hem från förskolan idag och igår, det hade jag helt vant mig av vid… men han får sova tills han vaknar och så tar vi det som det blir.

Jag ligger fortfarande i sängen med honom hela tiden efter läggning vid 19-20. Då när jag kom loss gjorde jag ju det efter kanske ett par timmar och satt uppe kanske 21-23. Men då sov jag ju med honom på dagen. Nu orkar jag inte riktigt försöka, så jag vet inte om det kanske rentav skulle funka igen… Det blir att jag ligger och läser på mobilen och sen försöker sova hyfsat tidigt. Har haft rätt knepiga nätter med mycket interaktion, så jag behöver ju sova så mycket det går.

Mys i soffan

Och för övrigt är han ju bara sååå underbar och söt. Tur är väl det, så att man ändå orkar. :)

Se även:
Sander: 1 mån 2 mån 3 mån 4 mån 5 mån 6 mån 7 mån 8 mån 9 mån 10 mån 11 mån 12 mån
Ava: 1 mån 2 mån 3 mån 6 mån 9 mån 10 mån 11 mån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.