T-shirttryck före och efter tvätt

Nyfixade tröjor

För ett tag sedan pysslade jag lite och fixade tre tröjor med fina tryck till Ava. Hon sa för ganska länge sedan att hon ville ha en tröja med Powerpuffpinglorna, men jag hittade ingen, så den var ganska given. Utöver det ville jag använda ett par favoritfigurer till utan att för den skull göra extremt könsstereotypa plagg av det. Så det blev en Lego-Batman på en rosa tröja och en My Little Pony på en blå.

Så jag köpte detta t-shirttransferpapper för tryck på färgade tröjor och satte igång (okej, det dröjde ett tag innan jag fick tid). Fina bilder hittades lätt på Google bildsök, men det var tvunget att vara bilder som inte var för omöjliga att klippa ut. Papperet är nämligen vitt och allt utom själva bilden ska bort. Jag fick skippa en bild med lite suddiga kanter och gradienter och sånt som inte hade gått att få till snyggt. Enklast var såklart den stora rektangulära My Little Pony-bilden, men tröjan blir lite styv av en så stor bild. Jag var därför mest nöjd med Powerpuffpinglorna. Bilden hade vitt mellan tjejerna, men det gick lätt att klippa ut dem som tre separata bilder. Lego-Batman var lite svårare att klippa ut pga små detaljer, men blev också rätt bra.

Värt att nämna om pappret var att instruktionerna var ganska värdelösa… eller de var väl okej, men bilderna som visade hur man gjorde stämde liksom inte med vad som fanns i förpackningen, så det kändes lite tveksamt. Det är väldigt viktigt att läsa instruktionerna! Förra gången när jag gjorde t-shirttryck (i gymnasiet typ) skulle bilden skrivas ut spegelvänt, men så var det inte med detta papper.

Ava blev stormförtjust! Jag var också väldigt nöjd, men höll ändå inne på jublet lite tills efter tvätt… och tyvärr måste jag säga att jag nog inte får jubla så mycket mer. Redan efter första tvätten (utan torktumling!) syns klar försämring av bilderna. Visst var det ganska väntat, men jag höll såklart tummarna för att det skulle gå lite bättre än så här.

Tröjtryck efter tvätt
Bilden blev lite för ljus, så det syns inte riktigt att färgen liksom har blött (blödit?) så att framför allt Blommans (mittenfigurens) ansikte blivit grådassigt.

Tröjtryck efter tvätt
Nötningar där trycket råkat bli tillknycklat.

Tröjtryck efter tvätt
Batman har spruckit lite.

Tröjtryck efter tvätt
Färgerna har blivit skumma i denna, syns inte riktigt i denna för ljusa bild, men Fluttershy (ponnyn längst till vänster) är lite sådär sjukligt grön… Och bilden bär spår av att ha knycklats till.

Tröjtryck efter tvätt
Twilight Sparkle har spruckit.

Tröjtryck efter tvätt
Nött och sprucket längs en vikrand.

Det hade ju varit väldigt mycket roligare att skriva att allt än så länge såg bra ut efter första tvätten. Men nej. Tyvärr. Hoppas att Ava kan använda tröjorna ett tag till i alla fall, vi får se… hon reagerade i alla fall inte på försämringen, men hon brukar inte riktigt bry sig när favoritkläderna deteriorerar. :)

Jag vet förstås inte om jag kunde ha gjort något bättre, eller använt bättre papper. Tar tacksamt emot tips om någon har. Men just denna variant kan jag alltså inte rekommendera, annat än möjligtvis till saker som inte ska tvättas.

Fler bilder:
» ‘T-shirttryck före och efter tvätt’ på Flickr

2 kommentarer

  1. Synd att det inte funkade så jättebra, för det är en bra idé! Även på färdigtryckta tröjor tycker jag att trycket håller förvånansvärt dåligt ibland.

    Svara

  2. Ja, de kan vara riktigt usla köpta också.

    Jag råkade torktumla Batman (som jag visste att jag skulle förr eller senare…) och han blev ju inte så snygg. Men jämför Mario från H&M, som inte tvättats jättemånga gånger han heller:

    Råkade torktumla Batman.... fast butiksköpt är inte alltid bättre, se Mario från H&M

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.