Vardagsrutin just nu

Väckarklockan ringer 06.00, eller nej, smart alarm-funktionen drar igång 05.57. Snoozar… Går upp kanske 06.30 beroende mest på Sanders sömn. Är han pigg tidigare blir det tidigare, sover han ovanligt gott kanske jag ligger ett tag till. Ammar oftast en skvätt efter att klockan ringt.

Ofta sitter Ava redan i soffan när vi går upp. Jag brukar försöka få henne att klä på sig innan jag går och duschar. Är hon inne i sitt spel eller program bryr hon sig inte så mycket om vilka kläder, jag får hämta.

Duschar. Än så länge sitter Sander i babysittern då, men det är inte populärt längre och snart måste vi kanske hitta en annan lösning. (På dagarna när jag går på toa är det enklare att ha honom på golvet, fast lilla toan är bättre då pga inget att klättra på, inga maskiner att pilla på och där når jag honom alltid pga litet rum.)

Klär mig och så. Gör i ordning Sander (blöja, kläder). Fixar frukost. Ava äter oftast två skivor rostat energibröd med bara smör och pillar loss kanterna.

Ammar. Kämpar en stund för att få Ava till badrummet för toa, tandborstning och kamning.

Påklädning och lämning på förskolan 9-ish (tillåtet intervall 8.30-9.30).

Ibland handlar vi på hemvägen.

Någon form av mellanmål på förmiddagen, ibland amning.

Lunch vid 11.

Sander sover typ 12-14. På sistone har jag oftast sövt honom inne med amning och sedan lagt honom i vagnen. Men nu har vi börjat gå ut med vagnen igen, känns som att han sover bättre då. Går bara tills han somnat och lite till, sen in igen.

Jag dricker te och pysslar vid datorn när han sover.

När han vaknar ammar vi. Sen blir det lite tajt med det som ska hinnas med innan vi måste gå 15.30: mellanmål, röja upp på golvet, byta blöja och gå på toa.

15.15 börjar Roomba dammsuga. Den står egentligen inte så bra, så den behöver ofta lite hjälp för att komma ut ur kontoret.

Strax före 16 anländer vi till förskolan.

Hemma ca 16.30. Dags att laga mat.

Jonas kommer 17-ish, dags att äta.

Efter middagen får Ava titta på Netflix eller spela.

Kvällsmat till barnen 19.00. Cheerios med havremjölk till Sander, oftast macka till Ava.

19.30 Läggdags för barnen. Jonas lägger Ava och jag sätter mig i soffan med Sander. Tittar på House of Cards och väntar på att det ska gå att lägga ner Sander i spjälsängen utan att han vaknar.

Efter det förhoppningsvis lite egentid med en kopp te. Om det går att lägga ner Sander.

Om Sander vaknar/inte somnat vid 22 eller så är det inte värt att försöka komma loss mer, så då lägger jag mig med honom i vuxensängen och pillar ev på mobilen lite. Sover han kan jag sitta uppe lite längre.

Jonas brukar få hålla Sander medan jag gör mig i ordning.

Jonas sover numera i underslafen inne hos Ava. Han sover bättre där och behöver inte gå upp när Ava vaknar. Jag och Sander slipper väckas av att hon ropar också.

Hinner inte så mycket utöver detta, men jag tvättar en himla massa också. Ligger alltid efter med vikning och sortering…

Vissa dagar kan såklart vara lite annorlunda, till exempel om Jonas är borta på kvällen eller jag går på cirkelfys. Men det här är en genomsnittlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *