Hoppa till innehåll

Avas namnsdag och Naturhistoriska

Idag vaknade vi till värsta snöstormen nästan. 1 maj… Idag är det även Avas namnsdag:

Avas namnsdag

I alla fall om man frågar dagensnamnsdag.nu. Egentligen tänkte jag först konsultera min namnsdag för att avgöra barnens namnsdagar (ingen av dem har ju någon i den vanliga kalendern), men vi föredrog datumet 1 maj. Ledig dag och en bit ifrån jul. Vi firar med ett par presenter m.m. och det känns bra att sprida ut presentdagarna lite.

Hmm, vi missade visst Sanders namnsdag 17 februari… jag hade uppskrivet 20 juli, men det var ju enligt min namnsdag. Hmm… vi borde väl gå på samma namnsdagslista för båda barnen… eller?

Hur som helst. I morse fick Ava den femte My Little Ponyn i sin samling, Pinkie Pie. Nu är det bara en kvar, Fluttershy, och hon hade nog hoppats på att få den också, men i nästa paket var det kläder till Lottie-dockan som hon fick i julas.

Sen åkte vi till Naturhistoriska riksmuseet (ingen snö låg kvar då men kallt var det). Åt medhavd lunch direkt när vi kom fram och sen var det hög tid för mig och Ava att ställa oss i kön till Cosmonova. Vi såg filmen En resa bland korallreven, som jag tyckte var riktigt bra. Den handlade om hur man lär nästa generation att ta hand om de hotade korallreven i Västpapua. Och jag blev väldigt sugen på att åka till Västpapua, så rackarns vackert!

Avas namnsdag på Naturhistoriska

Jonas gick runt med en sovande Sander under tiden och en stund efteråt, medan jag och Ava sprang (ja…) runt i lite utställningar. Sen var det Jonas tur att gå till Cosmonova och då var jag ensam att jaga två barn efter bästa förmåga, phew. Jonas såg filmen Universums hemligheter, men tyckte inte att den var särskilt engagerande.

Vi hann med en tur till butiken också och Ava fick välja en sak. Jag röstade för såna där självlysande stjärnor man sätter i taket, men hon ville ha en insektsfångarburk, så det blev det. Så det blir väl att leta insekter i snön nu då, om inte vädret ordnar upp sig snart…

Sen åkte vi och åt pizza! Mums! Ava bestämde för ett par dagar sedan att vi skulle äta glass i strut på hennes namnsdag och vi kom hem lagom så att vi hann det innan kvällsmaten. :)

Bra dag, men… ska bli rätt skönt att komma till jobbet imorgon och vila upp sig lite. :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *