Hoppa till innehåll

Helgen och… hur svårt kan det egentligen vara att göra saker tillsammans?

Vi hade ganska usla nätter i helgen. Hej sömnbrist! Det ledde till att vi ställde in vårt planerade besök på Tekniska museet i lördags. I stället blev det en kort cykeltur/promenad, under vilken det började regna. Sander tyckte att stenarna i Brovaktarparken var kul:

Promenad runt huset

Efter ännu en dålig natts sömn var jag ganska sur i söndags morse. Men det var bara att dra på sig en någorlunda glad min och åka iväg till simskolan med Ava. Det var bara tre barn på två simlärare, ganska skönt. Ava har blivit väldigt bra kompis med sin gamla simlärare också och hon är väldigt glad åt att träffa henne efter lektionen i dusch/bastu/omklädningsrum.

Vi åt lunch hemma och gav oss sedan ut på stan i snöblandat regn… Lyckligtvis var det uppehåll en stund när vi kom fram till T-Centralen och jag skulle promenera med Sander så att han somnade, medan Jonas och Ava gick direkt till vårt mål Rum för barn på Kulturhuset.

Kungsträdgården var ett toppenbra ställe att söva barn i vagn på! Lång, trängselfri raksträcka med kullersten gjorde susen. Sen började det snöregna igen… Men man får ta in sovande barn i vagn på Rum för barn, det var ju bra (annars är det vagnparkering flera våningar längre ner som gäller). När vi kom hade Ava just fått plats i bildverkstaden:

20140504_145507

(Nej, vagnen fick inte komma in dit. Jonas passade Sander just då, så jag fick kila in och titta när Ava målade.)

Rum för barn är ju toppen! Inte minst för att det är så lätt att ta sig till (barnvagn på buss har en avskräckande effekt på mig när det gäller Tekniska museet till exempel…). Skönt när ambitionsnivån är bara så där lite lagom. Det finns massor av böcker att läsa och/eller låna (det är ju samtidigt barnavdelningen av biblioteket), ett spännande hus att klättra i och så den fantastiska bildverkstaden förstås (det kostar 30 kr per aktivitet).

När Sander vaknade tog det en stund för honom att gilla läget, men sen kutade han runt och hade jättekul. Skönt att han hann med det innan vi var tvungna att åka hem. Ava pysslade en krona i bildverkstaden också och Sander hade faktiskt fått måla om han ville, men det kanske får bli nästa gång.

Jag skulle vilja göra mer saker med hela familjen, men det är svårt. Till att börja med går ju en hel del bort för att Sander är för liten. Och hittar vi något bra måste vi ändå dela upp oss så att en tar Sander när han ska sova och en gör saker med Ava. Sovtiden infaller ju såklart under bästa utflyktstid, eftersom typ allt öppnar klockan 11. Det är ju då vi brukar äta lunch och sen sover han. Efter det är det inte jättemycket tid kvar innan vi ska åka hem för att göra middag. Ska bli skönt sen när vädret är lite mer inbjudande till utomhusvistelse, då behöver vi ju bara packa matsäck och ge oss av när vi vill.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *