Senare middag

Vi har börjat äta senare middag. Tidigare har vi ju siktat på 17, nu siktar vi en timme senare. Det innebär att barnen får mellanmål när de kommer hem i stället för kvällsmat på kvällen.

När vi funderade på hur vi ska få ihop livet i höst var det en ganska uppenbar justering. Då kan den som lämnar på skola och förskola komma hem lite senare och ändå vara med på middagen.

Anledningen att äta tidigt har egentligen försvunnit, men vi fortsatte av gammal vana och för att Ava brukar vara hungrig när hon kommer hem. Men det går ju att äta mellanmål. Tidigare skulle hon ju dricka välling på kvällen och då ville vi att det skulle gå en stund mellan middag och välling, men nu behöver vi inte tänka på det.

Känns bra, men det gäller förstås att barnen äter av middagen, eftersom det är sista chansen.

(Eller ja, Sander får oftast lite smått efteråt ändå, för han äter sällan särskilt mycket middag…)

2 kommentarer

  1. Så himla svårt att hinna med både middagen och kvällsmat, då alla är vrålhungriga när vi kommer hem. Här blir det mellanmål, förhoppningsvis bara tillräckligt för att orka fram till middag, sedan middagsmatfix i lite lugnare takt. Fast ibland känns det som att vi äter konstant från det att vi kommer hem, tills Max somnar…

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *