Hoppa till innehåll

Webbpyssel hemma på egendag

Så, vad gjorde jag då på min egna dag? Det blev lite smått och gott, men det stora var ett par timmars webbpyssel. Jag började på en “färgleksak” som jag funderat lite på. Jag har tänkt på några grejer som skulle vara till hjälp och… tja, jag hann med EN. En första rudimentär version av en bakgrundstestare.

Jag gillar sömlösa mönster. Jag samlar på dem på Pinterest, i en board som heter Seamless Patterns. De flesta av dem är alldeles för skrikiga för att jag någonsin skulle använda dem, men åh, det är ändå något särskilt med sömlösa mönster. Så det händer att jag googlar “free seamless patterns” eller liknande. Då får man ofta upp en massa bilder som ser ut att vara sömlösa mönster, men inte är det (ofta för att det är det sömlösa mönstret 1½ gång eller så… eller för att bilden har en ram). Därav bakgrundstestare. Har redan använt den massor.

Skulle ju gärna ha hunnit mer, förstås… men tiden går fort. Och det var mycket kringpyssel med att sätta upp projektet och fixa github-integration och ftp-deploy direkt från Visual Studio. Det blev supersmidigt!

Eller tja. En sak är faktiskt ruggigt osmidig och det är att jag var tvungen att ta hem jobbdatorn och använda den. Jag har nämligen Windows Vista på min egen dator, vilket innebär att jag bara kan använda uråldriga versioner av Visual Studio (och Internet Explorer, som jag ju i alla fall gärna vill testa i). Det är helt outhärdligt när man är van vid fräschare grejer.

Vet inte riktigt när jag ska få tillfälle att fortsätta… Kommer jag loss någon kväll och inte har något annat som går före så blir det ju skruttdatortråkigt.

Windows 8 ligger högt på önskelistan, men det kostar ju både pengar och tid, så jag avvaktar lite till och drar en djup suck varje gång jag funderar på att webbutveckla hemma.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *