Klasslista!

Nu har vi fått Avas klasslista och känner oss riktigt nöjda. Ava ska gå i samma klass som båda bästisarna (N och O), två andra bra förskolekompisar (A och L) och även en kille i vår trappuppgång som vi håller på och försöker få till en träff med (har pratat en del med hans föräldrar och barnen har åtminstone sett varandra). Hade knappast kunnat bli bättre! Klart att det finns fler förskolekompisar vi gärna behåller, men flera av dem finns ju ändå på skolan och Ava ska spela fotboll med ett par av dem som hamnar på en annan skola.

26 barn i klassen, 9 tjejer och 17 killar. Med reservation för förändringar – hoppas att de inte flyttar på Ava eller någon av dem hon nu är så glad över att ha hamnat med.

Att Jonas är föräldraledig förenklar en hel del inför skolstart, faktiskt. Förskolan lämnar ansvaret till skolan onsdagen 13 augusti, men skolan har gjort tydligt att det inte är aktuellt att börja fritids redan då. Möjligtvis, möjligtvis måndagen 18 augusti, men helst inte. Uppropet är onsdagen 20 augusti 9-11, sedan är det inskolning 8.30-11.30 torsdag-fredag. Knepigt att få ihop om föräldrarna jobbar heltid… Jag misstänker att det kommer vara en del barn på fritids ändå, åtminstone från 18 augusti. Ava måste ju inte vara där, men tänk om de andra barnen får värsta försprånget i att lära känna varandra..?

Tycker det är galet spännande, detta! Jag ska försöka vara med på uppropet och dessutom på Sanders första inskolningsdag i veckan efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *