Shoppingresultat… och nytt försök

Jahopp. Nu har mina kläder kommit. Så här blev utfallet:

Kläder resultat

Jag behöll en klänning och en kofta alltså. Hade dessutom beställt ett par byxor/tajts och en till klänning (likadan som nr 2 fast annan – skitsnygg! – färg) som också gick i retur.

Faktiskt helt okej ändå. Gratis retur. :) Och jag försöker ju se det som att jag lägger ut pengar på att få prova kläderna hemma. Kul om nåt passar, men absolut inget som ska tas för givet. Det passar ju aldrig i butik heller… Och förhoppningsvis blir jag bättre på att gissa vilka plagg som funkar.

Fast det som är ett litet plus i kanten möjligtvis är att med undantag för byxorna så passade faktiskt de övriga grejerna rätt bra. De var bara inte som jag tänkt mig med material och annat. Jag är väldigt kinkig med sånt. Nr 2 var alldeles för tunn, annars så himla fin. Skulle ha älskat den om den varit gjord i ett tjockt tyg och gärna haft lite längre ärmar. Nr 3 var polyester fast det stod att det skulle vara viskos, bläh! Nr 4 var också polyester, hur missade jag det?! Men den var skum i urringningen också, med dubbelt tyg i kanten och det ville liksom inte hålla sig innanför som det skulle. Annars satt den bra och hade ju fickor, men nä.

Men nr 1 alltså – jag vet inte om den var sådär toksnygg, men OJ så skön! Tjockt frottétyg, bra form, fickor… jag ville knappt ta av mig den. Håller tummarna för en trevlig tid tillsammans. :)

Nr 5, koftan. Jodå. Jag kom inte riktigt överens med säkerhetsnålen, men den gick ju att ta bort. Har använt koftan idag och gillar den, fast jag kanske inte älskar den. Så jag vet inte om jag behåller den svarta som jag också har på ingång… den var ändå rätt dyr, jag kanske kan hitta någon bättre.

Och skam den som ger sig, eller hur? Jag behöver fler klänningar, jag vill ha klänning oftare. Så här är min utbytesbeställning:

Kläder - försök 2

Ska bli mycket spännande, igen.

Det här är vad jag letar efter, eller undviker, när det gäller klänningar:

 • Material: främst bomull och/eller viskos. Akryl och ull går fetbort om det så bara är någon procent, andra material kan möjligen tolereras om det inte är mycket. Jag gillar t.ex. bambu också, men det har inte dykt upp där jag kollar nu.
 • Gärna lite tjockare tyg, framgår sällan av beskrivning men ibland av recensioner.
 • Inte ärmlöst eller superkortärmat.
 • Inte för kort, inte för lång. Knä-ish.
 • Inte för snäv/åtsmitande, inte heller helt oformlig…
 • Inte för stor eller djup urringning.
 • Inte en massa skumma detaljer som riskerar att kännas, typ pynt, blixtlås, knappar, knytband…
 • Inte en massa skumma detaljer som troligtvis kommer att se knasiga ut efter tvätt.
 • Gärna lite färg!
 • Vardagsfint, kontorspropert. Dvs inte för glammigt, inte för slafsigt, men det finns en skala däremellan som funkar.
 • Tresiffrigt pris, tack.

5 kommentarer

 1. Kul att du kämpar på med klänningarna! Nu när jag inte ammar dagtid har jag ofta klänning på jobbet.

  Jag tycker att ärmlös klänning är ok. Antingen kan jag ha långärmad tröja under (finns en modell från Indiska som jag brukar köpa) eller så en tunn kofta över (så att jag inte behöver ta av mig den under dagen.

  Kolla gärna Gudrun Sjödén om du inte gjort det. Där brukar finnas färg, ekologisk bomull och fickor. De har postorder och bra miljömärkningar.

  Är en klänning för tunn kan man ha underklänning, finns ockaå bra på Indiska.

  Svara

  1. Jag har kollat på Gudrun och kom därifrån med ett par leggings senast. :) Tycker de har ett trevligt koncept och att kläderna är snygga på andra, men hittills tyvärr inte på mig. :/

   Extra lager har jag aldrig riktigt fått till, tycker det blir korvigt obekvämt och att kläderna faller fel. Vet att andra lyckas, men det är inte min grej.

   Svara

   1. Hmm, i WordPress-appen svarade jag på specifika kommentarer, men det syns ju inte i temat, tänkte inte på det. Tror det framgår ändå om man läser. :)

    Svara

 2. Kolla House of Lola (webshop)! De har massor av sköna klänningar som ändå håller formen. Och nästan alla har fickor.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *