Hoppa till innehåll

Mor och son-helg

IMG_20150514_153214

Vi tog ledigt på klämdagen vid Kristi himmelsfärd och fick fyra dagars långhelg. Jonas och Ava åkte till farmor och farfar i Oskarshamn, där de hittade på en massa kul (korvgrillning i skogen, besök på badhuset och biblioteket m.m.). Jag och Sander stannade hemma.

Sander var lite ledsen när Jonas och Ava åkte, för han ville också väldigt gärna åka bil, men vi gick till Tågparken i stället (Kristinebergs strandpark). Då fick vi även prova en för oss helt ny vagn, eftersom vi bytte vagn med en stackars liten kompis med gipsat ben som behövde kunna sitta med benet rakt och inte kunde det i sin vagn (men de fick tag i en annan vagn sen, så det blev ett kort byte).

Provar lånevagn

Sander provar Bs vagn.

På hemvägen sprang Sander in i ett bord och fick ett jack och en bula vid ögat, som senare liksom rann ner under ögat och blev en blåtira. Hu! Men efter det kunde ju allt bara bli bättre…

På fredagen var vi hemma, bakade mockarutor, gick till affären, lekte i Båtparken (Nelly Sachs park) m.m.

På lördagen åkte vi in till stan. Sander fick äntligen både åka buss och tunnelbana, som han pratar mycket om. Vi köpte en PIPPI-MASA (Pippi-pyjamas) till Sander på Åhléns och upptäckte att de har en häftig terrass. Det var väldigt varmt och skönt just när vi upptäckte den och det sammanföll väl med lunchtid, så vi åt vår medhavda matsäck där.

På Åhléns terrass

Sander bär stolt sin shoppingpåse på Åhléns terrass.

Sen gick vi till Postmuseet i Gamla Stan. Vi kikade lite snabbt på de ”vanliga” utställningarna först och gick sedan ner till barnavdelningen Lilla Posten, där man kan leka postkontor, köra leksakspostbilar och PYSSLA.

Postmuseet

Sander på Postmuseet.

Postmuseet

Killen med blåtiran pysslar.

Jag hade lite skumma känningar i magen under lördagen och jodå, var ganska däckad på söndagen. Jag skulle egentligen ha åkt med Ava på Wilmas 6-årskalas, men Jonas gjorde det i stället och jag sov med Sander på lunchvilan.

På söndagkvällen hade Ava feber, så vi blev två sjuklingar som stannade hemma på måndagen. Men på tisdagen var jag ganska normal och gick till jobbet. Jonas vabbade tisdag och på onsdagen gick Ava till skolan igen.

Det var inte så dumt att dela upp sig under helgen. Det är ju lättare att fokusera helt på ett barn och framför allt när man är ledig och inte måste skynda så mycket. Någon av våra mornar var exceptionellt mysig, när vi för en gångs skull kunde ligga kvar och gosa efter att vi vaknat.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *