Höstrutiner

Så här har hösten sett ut hittills för oss:

Måndag
Ava sjunger i kör. Jag hämtar barnen lite tidigare och tar med båda, jag och Sander väntar utanför medan Ava sjunger.
Jonas går på improteater

Tisdag
Ava simskola, nu på Medborgarplatsen. Jonas hämtar barnen och tar med båda. Dock ofrivilligt uppehåll på detta nu, eftersom vi missade att anmäla till nästa kurs i tid. Nu försöker vi göra tisdagen till en Ava-leker-med-kompis-dag i stället.
Jag sångkurs i liten grupp på Folkuniversitetet. Slutar redan 19, så hinner till och med gå på stan (H&M eller Åhléns åtminstone) en sväng efteråt, eller äta ute och/eller gå på bio!

Onsdag
Inget särskilt. Bokar in övrigt, alternativt har familjekväll.

Torsdag
Varannan torsdag spelar Jonas rollspel. Övriga som onsdag. Och så har Ava skolgympa, så den som lämnar måste packa gympapåse.

Fredag
Försök till fredagsmys med familjen. Popcorn är viktigt.

Lördag
Vi har börjat med lördagsgodis. Har aldrig varit så viktigt förut, men nu har vi en liten gottegris som helst vill ha godis jämt. Sander, ja. Men han kan ju inte få det jämt, samtidigt kan han väl få det ibland om det nu är så viktigt. Känns bra att kunna hänvisa till en fast lördagsrutin när det blir tjat.

Söndag
Inget fast. Men vi har varit väldigt bokade på helgerna…

Insert diverse temporära grejer som föräldramöten, utvecklingssamtal, jobbgrejer, kompisträffar etc. Plus att jag gör mitt bästa för att springa tre gånger i veckan.

Fullt upp. Bra grejer, men ständig tidsbrist. Det jag saknar mest är att få vara ensam hemma och bara gå och skrota.

2 kommentarer

 1. Oj, lite mer än oss alltså. :-) Vi har avsagt oss alla fasta tider på kvällstid/helger. Molly går ju på kör och dans men hon går direkt från fritids.

  Jag tycker att det är jobbigt när det blir mer än en kvällsaktivitet per arbetsvecka (mån-tors). Men jag har förstått att jag är den ovanliga här med tanke på hur alla andra har det. :-) Har hon slutat i fotbollen (?).

  Svara

  1. Vi tycker ju också att det är jobbigt med för mycket aktiviteter… Det hade varit toppen om Ava hade kunnat ha aktiviteter på fritids, men det ser inte ut så här. Vete katten hur det ska bli när Sander börjar med grejer också…

   Nu har vi ju klumpat ihop aktiviteterna på måndag-tisdag, för att få loss fria dagar. Egentligen är det ju mysigare att en förälder går med Ava på aktivitet och den andra går hem med Sander, men det hade gått åt väldigt många kvällar om vi skulle klämma in alla dessa grejer på det sättet…

   Ja, Ava slutade på fotbollen (igen) efter förra höstterminen. Inte riktigt hennes grej. Men hon älskar simskolan och kören! Finns såklart tusen saker till hon vill prova…

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.