Helgens höjdpunkt: sandhög i Karlbergsparken

I lördags hade vi en schemalagd övrigt-dag, dvs inget särskilt inbokat utan försöka hinna bocka av lite grejer. Eller jo, en grej var inbokad och det var att Ava hade tid hos frisören, men det var ändå mer en tidsbestämd att-göra-punkt än en aktivitet…

En av sakerna vi bockade av var att skicka inbjudningar till Avas teaterkalas på Teater & Dramaskolan som hon ska ha på sin födelsedag. Spännande koncept, det ska bjudas på ett teateräventyr av något slag. Vi hade tänkt bjuda 9 kompisar i vanlig ordning (totalt 10 barn), men det var svårt att begränsa och eftersom vi egentligen hade plats för fler fick det bli 14 inbjudna. Max i lokalen var egentligen 20, men dels är det ju stökigare och dyrare med fler, plus att om man inte ska bjuda hela klassen kan man ju inte bjuda nästan hela… nu bjöd vi alltså 14 av 24 klasskompisar (de är 25 totalt sedan det kom ett nytt barn alldeles nyligen). Får se om alla kommer… två ja-svar hittills.

I söndags fick vi besök av Anna, Jonas, Tuva och Oskar. Vi gick till Karlbergsparken för lite picknick och lek. Tänkte först sitta på gräset och äta, men det var så blött. Hittade ett picknickbord vid bollplanen och det visade sig bli en hit. Intill fanns nämligen en sandhög… När barnen ätit korv med bröd färdigt hamnade de i den där sandhögen och roade sig hur länge som helst med att åka kana, gräva, tömma stövlar på sand… och vi vuxna bara satt vid picknickbordet och hade lite koll, men på ett väldigt stillsamt vis. Det blev inte precis de skogsäventyr jag litegrann hade föreställt mig, men väldigt skönt att det blev så enkelt.

Och jag älskar Karlbergsparken. Och vår mattermos (nog för att korven blir lite mushy, men skönt att få varm korv utan att grilla – är dock sugen på att prova något annat än korv någon gång också…).

Sen hann vi vara hos oss ett tag också och barnen lekte ännu mer medan vi föräldrar fortsatte att ha det ganska lugnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *