Geocaching, min nya hobby?

Hoppsan, jag råkade visst börja med Geocaching. Jag registrerade mig på sajten för ett tag sen bara för att jag var lite nyfiken på att förstå mig på konceptet* bättre… och så på midsommaraftonskvällen gick jag ut en sväng för att slänga sopor/återvinning och provgå mina vandringsskor jag införskaffat till sommarens planerade ostkustledsstrapatser. Fick då ett infall, laddade ner appen och gav mig av mot närmsta cache. Hittade den! Om det varit planerat hade jag tagit med mig en penna, nu fanns det tyvärr ingen i burken så jag fotade i stället för att signera loggen. Men sen bytte jag användarnamn till något mer anonymt än helena.ferry, så det var väl lika bra det…

* mini-intro: folk gömmer burkar/lådor på intressanta allmänna platser och registrerar dessa med GPS-koordinater på sajten. Sen letar folk och loggar att de hittat gömmorna. Det ska alltid finnas en loggbok, så man kan skriva datum och användarnamn. Sen kan det finnas diverse olika prylar och man kan ta en om man lämnar en av motsvarande värde.

20160624_200653

Min första hittade geocache!

Igår var jag ute och sprang i regnet och passade på att leta efter tre gömmor på vägen. De första två hittades ganska lätt, men den tredje verkade kräva klättring på blött och halt berg, vilket jag kände mig för feg för.

En ny hobby är väl inte egentligen något som ryms i mitt liv, men jag vill ju gärna komma ut mer och det kanske skulle funka att kombinera ett löppass med geocaching då och då.

Jag tänker också att det kunde vara en rolig familjeaktivitet, men kanske lite längre fram när framför allt Sander blivit lite större.

Jag har också sökt på cacher på ställen där vi kommer att vara i sommar. Det finns såklart på allmänningarna intill både föräldrarnas och svärföräldrarnas hus… plus många fler i närheten. Det saknas inte möjligheter!

Jag har verkligen bara skrapat på ytan till denna hobby. Jag kör enklast möjliga, endast typen “traditionell cache” och inte de allra svåraste. Det finns massor av andra typer som jag inte ens vet vad det är. Det finns särskilda prylar som vandrar runt mellan cacher och… ja, mycket. Jag håller det enkelt till en början.

2 kommentarer

  1. Vi geocachar också mellan varven – perfekt sätt att “få ut” hela familjen och i stället för att gå till lekparken. Sonen (3 år) gillar också att leta skatter!

    Svara

    1. Roligt! Vi kanske också borde prova. Men det känns som att det ibland är ganska svårt… inte minst att undvika att bli sedd av “mugglare” när man letar efter och grejar med gömman! Det hade förstås varit väldigt roligt att byta små leksaker i cacher. :)

      Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.