Torris

Det verkar som att mina problem med torra fingrar blir värre… Förra året var det mest på vintern, nu upplevde jag väl kanske en liten bättring över sommaren, men bra blev det inte. Och nu är det jobbigt. (Tidigare har jag bara varit torr på handryggen under vinterhalvåret, aldrig haft problem på insidan.)

Torra, spruckna, stramande, sträva, sköra fingrar… Och dynan vid tummen kliar, och kliar jag så blir den knottrig. 

Bara högerhanden, vänster är perfekt. 

Smörjer och smörjer och smörjer och smörjer… mååånga gånger om dagen. Och sover med tjockt lager kräm under bomullshandske. Försöker tvätta händerna i kallt vatten, för varmt blir man torrare av har jag hört. 

Uppenbarligen räcker det inte… 

4 kommentarer

 1. Ajaj.
  Minns inte om jag tipsat förut, men detta har hjälpt mig: använd fast tvål, inte flytande. Smörj med sesamolja.

  Lycka till!

  Svara

  1. Bra tips tål att höras flera gånger. :) Flytande tvål är jag skyldig till att använda… Men har duscholja och tänkte försöka använda den som handtvål också. Nu har jag fått en kortisonkräm som jag ska prova + att jag fortsätter med Locobase fet kräm som jag tycker ger lindring för stunden åtminstone.

   Svara

 2. Jag fick problem med torra eksem på händerna för något år sedan, fast jag annars inte har några problem med torr hud (har i stället det motsatta problemet med fet hy som t.ex. får glasögonen att åka kana nerför näsan). Nu har jag sluppit eksemen, och min gissning är att det är tack vare att jag tog ett kosttillskott med havtorn och havtornsfröolja som innehåller omega 7-fettsyror som ska vara bra för hud och slemhinnor. Jag har inga bevis för det här, men har än så länge inte kommit på någon annan förklaring. Iofs åt jag p-piller under den tiden, men nu när jag slutat har eksemen inte kommit tillbaka så jag är skeptisk till att p-pillren skulle ha åtgärdat dem.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *