100 dagar med Headspace 

När jag fyllde år fick jag ett Headspace-abonnemang av Jonas. Det är en app som så smått spelifierar meditation, främst genom att den håller reda på ens “streak”, dvs hur många dagar i rad man mediterat. Och man får badges när olika antal dagar är avklarade.

Själva meditationen görs genom att lyssna på inspelade sessioner med Andy, en person med väldigt behaglig röst. Det finns massor av olika “packs” med olika teman, samt lösa sessioner också.

Igår uppnådde jag 100 dagar i min streak!

Fast fånigt nog höll jag på att missa just den. Jag flög upp ur sängen 00:30 och startade en session. Jag visste att det inte skulle vara för sent, eftersom Jonas missat förut (jo, han köpte ett abonnemang till sig också, så vi peppar varandra) och kunnat köra på morgonen efter utan att det varit för sent, men ändå… fånigt. Det är svårare att komma ihåg på helgerna! På jobbet blir det en rutin att alltid meditera på lunchen.

Hur går det då? Tja, jag är fortfarande inte någon meditationsexpert… Ibland går det bättre, ibland sämre. Ibland sitter jag mest av tid… och tänker väldigt mycket. Andra gånger lyckas jag bättre, men tja, svårt är det i alla fall. Men förhoppningsvis nyttigt. Just nu kör jag paketet om tålamod.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *