Hoppa till innehåll

Jonas 38-årsdag

Uppvaktning på sängen

Jonas födelsedag blev en lugn dag hemma med sällskapsspel, film, god mat och tårta. Egentligen hade jag så smått förberett överraskningsutflykt, men det fick bli en hemmadag i stället. Dels hade SMHI förutsett regn den här dagen (det blev en fin förmiddag ändå, men grått senare, hade nog gått att vara ut lite, men…) och dels hade jag ont i foten (har problem att springa in de nya löparskorna…) och tyckte det verkade dumt att gå en massa dagen innan vi skulle åka till Berlin.

På morgonen väckte vi Jonas med skönsång och presenter. Barnen hade köpt snacks i present, som syns i bilden ovan. Han fick också presentkort på massage (och vi såg till att boka in det med en gång så det blir av), seriealbumet Fables vol. 1: Legends in Exile, två tillbringare till alla smoothies han gör + veganmärkt deo, läppbalsam och hudkräm från Bulldog, fast jag hade visst förträngt att han redan testat och ratat deon… hrm.

Jag skulle egentligen haft tårtan klar kvällen innan, men hade misslyckats med tårtbottenbaket, så fick baka en ny tårtbotten då och sätta ihop den på födelsedagsförmiddagen i stället. Jonas spelade sällskapsspel med barnen under tiden och sen hjälpte de till att dekorera tårtan.

Barnen gör tårta till pappa

Till lunch blev det en gammal favorit som inte gjorts på länge (eller särskilt många gånger alls, faktiskt), pasta pistou.

Pasta pistou till lunch

Sen hyrde vi Vaiana för 0,99 kr (det visade sig att det just då fanns ett erbjudande på Google Play om att hyra valfri film nästan gratis). De andra har sett den på bio, men det var första gången för mig. Bra film med härlig musik!

Till middag beställde vi pizza. Mums.

Fler bilder:
» ‘Jonas 38-årsdag på Flickr’

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *