Lånar Jonas Kindle

Läser medan Ava har gitarrlektion.

Jonas skaffade en e-boksläsare för ett tag sedan, men använder den inte jätteflitigt just nu. Så jag tänkte att jag skulle prova. Nu läser jag It av Stephen King på den.

Det som är riktigt coolt är ju att skärmen är så behaglig och nästan ser ut som papper. Jag har inte testat att läsa i solljus, men det ska ju vara stor skillnad mot att läsa på telefonen. Batteritiden är ju också mycket bättre än på mobilen och man slipper slösa på mobilens batteri. Det är längre bort till distraktioner också.

Fördelen med telefonen är såklart att man alltid har den med sig och inte behöver en extrapryl.

Den stora nackdelen med Kindlen har inget med läsupplevelsen att göra, utan handlar om att det är krångligt att få dit böcker. Jag vill lätt kunna låna e-böcker på biblioteket, till exempel, eller böcker köpta i valfri butik. Men det går ju inte på något officiellt sätt på Kindle.

Om, och jag säger om, för jag vet inte om jag verkligen behöver en (och jag har ju inte testat den), men om jag skulle skaffa en egen lutar det nog snarare åt en Letto Frontlight 2 i den ljusa färgen… Fast jag läser ju mest pappersböcker nuförtiden och trivs fint med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *