Testar Maj igen med Storytel

Jag tänkte ju att jag skulle ge Kristina Sandbergs Maj-trilogi en chans igen. Öppnade ett e-bokssmakprov och påmindes genast på första sidan om vad jag hade så svårt för:

Önskas påtår min herre, säger hon, på låtsas, tillgjort, tack gärna söta fröken, svarar han och håller fram sin kopp, fotsvett, hon kan inte följa dem med sina luktande fötter, inklämda i klackeskorna hela dagen, nej, åk ni, säger hon och ställer kannan på disken.

Jag är kanske tråkig, men jag behöver verkligen lite mer traditionell meningsbyggnad och tydligt markerad och särskiljd dialog…

Men som ljudbok då? Klart värt ett försök, då blir det en helt annan grej. Serien fanns inte att låna i Biblio(tekets app), så nu har jag två provveckor med Storytel och har lyssnat på första 57 minuterna medan jag vek tvätt. Bara 16 timmar och 19 minuter kvar ?.

…plus de övriga två böckerna såklart.

Vi får väl se hur det går. Språket funkade väldigt mycket bättre för mig att höra än att se. Återstår bara att se hur engagerande det är med allt det vardagliga och alla detaljer. Jag läste en ganska bra bit förut, har jag för mig, är nog en bra bit kvar innan jag lyssnat förbi.

Och alltså, primärt läser jag ju It just nu, men jag tänker att det är lite olika tillfällen när det passar att läsa och när det passar att lyssna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *