Hoppa till innehåll

Fröken Julie av August Strindberg

Att klara min läsutmaning kommer att kräva en del avsteg från vad jag vanligtvis läser och att jag läser sånt jag egentligen inte är särskilt sugen på. Till exempel läser jag inte pjäser. Jag har någon sorts bakåtsträvande uppfattning om att pjäser ska ses framföras av skådespelare… Men vi har haft Fröken Julie stående i bokhyllan ett bra tag och den är ju i alla fall ganska kort och bockar dessutom av 96. En bok som är skriven på 1800-talet.. Så, inte alltför stor uppoffring?

Jag läste den under några olika sittningar idag och det är klart att det är kul att ha läst den. Jag kände bara till handlingen i mycket grova drag innan. Så… trevligt med lite allmänbildning. Men det är inte en särskilt trevlig historia och inte om särskilt trevliga människor…

Den episka läsutmaningen
Denna gång passar följande punkter från utmaningen:
1. En bok av en svensk författare. (Upptagen)
12. En pjäs.
13. En klassiker. (Upptagen)
14. En svensk klassiker. (Upptagen)
53. En bok med ett egennamn i titeln. (Upptagen)
90. En bok du läser på en dag. (Upptagen)
96. En bok som är skriven på 1800-talet.

BokinfoTitel: Fröken Julie
Författare: Strindberg, August
Publicerat iBöcker

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *