Mors dag och nya pocketböcker

Idag är det mors dag! Jag fick typ sovmorgon till 8, även om jag såklart blev väckt åtminstone en gång på natten och två på morgonen…

Jonas bakade scones till frukosten och jag möttes av blommor och presenter:

Sen skulle Ava på kalas i Östberga och jag ledsagade. Östberga var ju lite kul eftersom jag bodde en kort tid där hos Johanna för en sisådär 18 år sedan… Nej, jag kände inte igen mig jättemycket, men Östberga torg var ungefär lika ospännande som jag mindes det.

Men jag åkte in till stan medan Ava kalasade. Spanade på ett par löparskor som jag, för att berätta den korta varianten, inte köpte. Köpte sockerpasta till nästa tårtprojekt och kilade även in på Akademibokhandeln för att ge mig själv ytterligare en morsdagspresent. Jag har varit så sugen på upplevelsen att läsa nya pocketböcker… Så jag tänkte köpa nästa bokcirkelbok + 3 andra, eftersom de säljer 4 för 3. Fast bokcirkelboken var ju slut, så det blev bara 4 andra. Tänkte att jag nog skulle läsa bokcirkelboken som e-bok, men så bidde det att jag kollade Åhléns också. Där fanns den! Och de hade 3 för 2… Sååå, tadaa!

Ja, det blev många, men jag köpte inga random böcker som bara kommer kännas betungande. Alla finns sedan tidigare på att-läsa-listan.

Ibland mår jag inte så bra av Therése Lindgren är jag nyfiken på för att Therése syns och hörs en del i vårt hem, via YouTube, och boken verkar intressant (och ser snabbläst ut).

3096 dagar av Natascha Kampusch tänkte jag skulle få uppfylla kraven på “bok med siffra i titeln” och kanske biografi.

Hennes nya namn av Elena Ferrante är andra delen i Neapelkvartetten, som jag definitivt ska läsa någon gång.

Teodlarens hustru av Dinah Jefferies är också till läsutmaningen, en bok jag väljer enbart på grund av omslaget. Valde att tolka det inte som “wow, vilket snyggt omslag” utan snarare som “den här har jag inte hört talas om, men av att bara titta på den (helheten) vill jag läsa den”. Att det fanns med “te” i titeln var det som fångade uppmärksamheten och sen verkade den intressant i övrigt.

Störst av allt av Malin Persson Giolito är nästa bokcirkelbok.

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan och Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George ingår tillsammans med Bokhandeln på Riverside Drive (köar till den på bibblan) av Frida Skybäck i mitt lilla tema med bokhandelsböcker jag tänkt ta mig an.

Ser fram emot mycket bra läsning!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.