Nästan tillbaka i verkligheten igen…

Den här veckan jobbar jag och resten av familjen är ledig. Vi fick ju gå omlott litegrann för att täcka upp alla veckor som framför allt Sander behövde vara ledig från att förskolan stängde tills han börjar förskoleklass. Min första semestervecka tillbringade jag och barnen i Nyköping medan Jonas var hemma och jobbade. Tanken var väl att jag skulle få en motsvarande vecka, men de andra är alltså hemma, så riktigt så blev det inte… Men Jonas sköter ruljangsen i alla fall och jag kan göra vad jag vill efter jobbet.

Det är ganska fascinerande hur mycket man hinner jobba när man inte lämnar/hämtar barn och måste passa middagen hemma.

I måndags jobbade jag 10 timmar och var hemma till middagen. I tisdags jobbade jag 9 timmar och gick sedan ut och åt med Lena. Igår jobbade jag 9 timmar och gick sedan på massage, som jag fått presentkort på i födelsedagspresent.

Och nej, det är inte så att jag vill jobba mycket för jobbandets skull, men jag ligger minus i flexbanken och behöver ligga ganska mycket plus till planerad bortavaro, så jag tar tillfället i akt. Och jag hinner alltså ändå göra saker efter jobbet! I vanliga fall när jag ska jobba in flex går det inte med lite varje dag utan det blir snarare “ok, på tisdag kör jag tills jag stupar”. Det här känns ju lite mysigare ändå.

Och på något plan är det ju en sorts mjukstart att alla måsten inte satt igång. Nästa vecka är också speciell. Måndag-onsdag är det inskolningsdagar i förskoleklassen och på torsdag åker jag med jobbet på konferens till på söndag. Så verkligheten börjar egentligen måndagen efter det.

En annan grej som känns som Hej Verklighet är att vädret plötsligt slagit om också. Vart tog den supervarma och soliga sommaren vägen? Hej gråkalla dagar…

Menmen. Det har varit mysigt att göra saker i stan på kvällarna. Jag och Lena åt väldigt gott på NyKo Kitchen och på väg därifrån råkade vi hamna på Kulturfestivalen och se det snygga uppträdandet av Aquanauts (eller åtminstone de delar som var tillräckligt högt upp för att vi skulle se).

Och igår fick jag en välbehövlig massage. Ooooh, mina sätesmuskler..! Efter det åt jag på Hermans och läste lite i nästa bokcirkelbok innan jag gav mig av hemåt.

Idag får vi se vad det blir… har lite grejer jag skulle behöva kolla på på stan, även om jag är mer sugen på att softa och läsa bara, men det kanske kan bli en kombo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *