Hoppa till innehåll

Två skolbarn

Idag var det skolstart för Sander i förskoleklass och för Ava i 4:an.

Som traditionen bjuder blev det en bild på barnen. Det fick bli inomhus eftersom vi skulle gå åt olika håll vid olika tider.

Jag följde med Sander på hans första inskolningsdag. Det började med samling på gården och sen gick vi till klassrummet för upprop. Efter det fick föräldrarna gå ut en stund. Totalt var det en timme idag, imorgon blir det två och på onsdag tre. Sen är det fulla dagar.

Vi fick veta att det är gympa inomhus på fredag och tog därför en sväng på stan efter skolan för att köpa innegympaskor. Jösses vad urplockat det var. Som tur var fanns det i alla fall ett par att välja på… alltså ett par som i en höger- och en vänstersko. Lyckligtvis var Sander jättenöjd med det.

Sen blev det en tidig lunch på Donken innan vi gick hem och jag skrapade ihop fem timmars hemifrånjobb medan Sander tittade på film, spelade tv-spel och byggde klart sitt stora Lego-bygge.

Så småningom kom Ava + två kompisar hem och en stannade på middag. De har hamnat i olika klasser nu eftersom de blandade om eleverna till fyran, men de har i alla fall fritids ihop.

Tänk att vi har två skolbarn! Ingen mer förskola. De börjar bli stora…

Nu är det lite nya rutiner som ska på plats. Får se när vi behöver gå hemifrån och hur vi får till aktiviteter och liknande. Avas basket och Sanders simskola börjar imorgon, Avas gitarr om två veckor.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *