Hoppa till innehåll

Skrivarhelg på Värmdö med Malin – och Jessicamilla är nu hos lektör

Förra helgen var riktigt lyxig! Jag och Malin hade skrivarhelg ute på Värmdö, där hennes (sambos) familj har ett nybyggt hus med alla bekvämligheter.

Det är ju helt otroligt vad mycket tid man har när man skalar bort vardagsbestyren! Vi fick mycket gjort, trots att vi också kände att vi verkligen tog det lugnt.

Våren gjorde sig påmind på våra promenader längs med vattnet, solen sken och vi såg ett par storskrakar (tog en stund att komma fram till att det var just såna) som simmade längsmed iskanten och en porlande bäck. Vi lagade och åt en massa god mat och snacksade ordentligt.

Men viktigast av allt, alltså: Malin fullkomligt sprutade ur sig text till sitt ganska nystartade skrivprojekt och jag betade av min åtgärdslista för mitt inte fullt så nystartade skrivprojekt Jessicamilla. Det är nu tio år sedan jag skrev det första utkastet… Det har såklart legat på vänt under större delen av tiden, men det har också gjorts om ordentligt sedan första versionen (bara en sån liten “detalj” som att första versionen var skriven i tredje person presens och nu är det första person preteritum). Tänk om det är färdigt snart?

Jag avslutade helgen med att maila Jessicamilla till Johanna Lindbäck, som jag anlitat för lektörsläsning. Jag fick ju en lektörsläsning i julklapp julen 2017 och nu är det alltså dags – ja, det tog ett tag innan jag kände mig redo. Det hjälpte förstås att jag fick en gratis lektörsläsning från en lektörsstudent nyligen. Det ska bli väldigt, väldigt intressant att se vad Johanna tycker att jag ska jobba vidare med. Kul, spännande och läskigt på samma gång!

För den som kanske inte vet det är Johanna Lindbäck författare av böcker för unga och en stor förebild för mig. Så det känns extra värdefullt att just hon ska hjälpa mig.

Nu tar jag skrivpaus åtminstone tills feedbacken kommer och fokuserar på läsning i stället. Just nu läser jag Karta för förälskade & andra vilsna av… tadaa… Johanna Lindbäck! Efter den har jag läst alla hennes böcker (utom typ hennes medverkan i novellsamlingar och böcker hon översatt).

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *