Nu bryter jag min längsta Duolingo-streak

Efter viss vånda beslöt jag att bryta min Duolingo-streak för att minska mina måsten i sommar.

Eftersom jag var nära 365 dagar, det längsta sammanhängande jag hittills nått (pga misstag eller bugg som bröt min tidigare…), bestämde jag mig för att pausa när jag nått detta speciella tal, vilket blev idag. Duolingo tyckte också att det var speciellt:

Jag kör ju tyska, som jag aldrig lärt mig på något annat sätt, och jag kan väl inte påstå att jag kan jättemycket nu, men såklart mycket mer än innan. Det har blivit mycket svårare och jag känner att jag inte alls har koll på grammatiken på samma sätt som jag skulle haft med mer traditionell inlärning.

Jag kör bara Duolingo i appen, trots att jag är medveten om att det är mycket bättre på webben och jag kör bara en kort lektion om dagen. Så visst hade jag kunnat satsa mycket mer, men poängen för mig är att jag ska lära mig nästan utan insats. Fem minuter på toa, typ… det är ju inte så jobbigt och bättre än inget, även om det såklart skulle vara enormt mycket bättre om jag engagerade mig mer. Men jag har annat som prioriteras högre.

Och just nu, eller snart i alla fall, är det dags att prioritera sommar och familjesemester.

Tar nog upp det i höst igen… tror jag. Men jag börjar känna mer och mer att jag borde komplettera med någon mer traditionell grammatikgenomgång och då börjar det plötsligt konkurrera med andra saker på ett sätt som skiljer sig från hur jag använt Duolingo…

—–

Och så lite reklam: Learn a language with me for free! Duolingo is fun, and proven to work. Here’s my invite link: https://invite.duolingo.com/BDHTZTB5CWWKSZNFIGO2MMWM7Q?v=sm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *