Hoppa till innehåll

Liten fågelpromenad på lunchen

Idag tog jag en liten fågelpromenad på lunchen. Jag har sett så många roliga fåglar på hemvägen efter att ha lämnat Sander på skolan på sistone (gärdsmyg och storskrake härom dagen! Plus bäver, men det är förstås ingen fågel…), så idag fick stora kameran följa med ut. Jag är plågsamt medveten om hur förbaskat svårt det är att fota fåglar (pga små, snabba och långt bort…) och därför är ambitionen inte högre än att få bilder som duger för artbestämning.

Sååå, jag går ut med kameran i högsta hugg och vad händer? Jo, såklart inte en näbb i sikte… till att börja med i alla fall. Men några såg jag till slut i alla fall. Det blev mest gamla kändisar.

Det här måste väl vara en fiskmås… blir osäker av alla snarlika sjöfåglar. :)

Skäggdopping ser jag då och då härikring.

Skäggdopping med fisk

Sothönor är alltid roliga att titta på:

Sothönan hör till mina vardagsfavoriter

…men var den här boplatsen riktigt genomtänkt?

Sothöna bor på båt

En sädesärla kikade förbi en snabbis:

Snabbt hej till sädesärlan

OCH SEN!!! Sen kom den jag blev riktigt glad över. En rödhake! Okej, det är väl ingen ovanlig fågel, men för mig är den ovanlig. Det är inte en av dem jag brukar se. Så jag blev väldigt glad att jag fick jaga den med kameran en stund. Så glad att jag inte kunde välja en bild…

Så himla gullig rödhake!
Gulle!
Nejmen hej rödhaken!

Sen blev det visst lite annat…

Hmm, nejmen, vad är det här för fågel…?

När jag gick förbi första gången satt två ringduvor och sov i ett träd. När jag gick hem hade de vaknat. :)

Är det bara jag eller ser man plötsligt ringduvor mycket mer nu än förut?

Ok, nu försöker jag bara fota så många olika fåglar som möjligt i en och samma session…

Skatan fick också vara med

Men avslutar med lite blommor:

Kunde inte låta bli att fota det blommande trädet utanför oss också

Såg även: skrattmås, gräsand, koltrast, björktrast. Och hörde diverse oidentifierat kvitter utan att se något, förstås…

Jag hoppades lite att få fota gärdsmygen (sååå gullig!) och storskraken som jag såg härom dagen, men dem såg jag inte. När jag kom in igen pekade Sander på en fågel utanför fönstret och så var det självklart storkraken som simmade i vattnet alldeles utanför oss! Men jag pallade inte gå ut igen…

Jag skulle vilja bli bättre på att känna igen fåglar och försöka se så många som möjligt. Vet bara inte riktigt hur jag ska hålla koll på sedda fåglar. Har testat ett par varianter men inte riktigt fastnat för någon. Tills vidare kan jag ju i alla fall bloggdokumentera.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *