Botkyrka, Salem och… ändå ingen challenge cache

Ibland är man ju lite klantig.

Idag tog jag mig en geocachingdag! Planen var att logga de sista två kommunerna i Stockholms län och sen challengecachen jag jobbat på ett tag. Så jag gav mig ut i kollektivtrafiken (trots att jag egentligen inte åker kollektivtrafik nu i coronatider) och första stoppet blev Tullinge, där jag ganska snabbt och smidigt loggade en cache som var ett TB-hotell och även hittade ett fint bokbytarskåp (orelaterat geocaching).

Sen åkte jag en liten bit till och tog en promenad i gulliga Rönninge. Tror jag såg både skäggdopping och storskrake i sjön där, men de var långt bort.

Så åkte jag vidare till Södertälje centrum och klev på en buss för att komma så nära challenge cachen vid sjön Måsnaren som möjligt.

På bussen körde jag challenge checkern som sa… att jag inte var godkänd? Whaaaaaaaaaaaat..? Jag har ju följt mina framsteg på Projekt GC och det såg så fint ut så:

När jag jämförde kommunlistorna kom jag fram till att Upplands Väsby saknades på den officiella… Jag hade heeeelt missat en viktig detalj: det var tvunget att vara fysiska cacher. Och i Upplands Väsby hade jag bara ett event… ?

När man sitter på en buss på väg bort från Södertälje centrum är det ganska långt till Upplands Väsby. Jag hade förstås kunnat tillbringa resten av min utflykt på pendeln, men jag bestämde mig för att ta en sväng till Måsnaren ändå. Lokaliserade cachen. Hittade några andra cacher. Satt vid sjön en stund. Såg diverse fåglar, men mest på håll, för svårt att se tydligt nog för att identifiera. Misslyckades med att få en blåmes på bild. Fick vara bra så.

Men ja, nu ska jag alltså utflykta till Upplands Väsby och sen tillbaka hit någon gång… ?

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *