Traneberg

Idag gjorde jag en egen utflykt till Traneberg och var ute och gick i sju timmar. Det blev 8 geocacher, två nummerplåtar (135 och 136) till vår platespottingsamling, två nötskrikor som tyvärr inte fastnade bättre på bild än den jag redan fotat och mumsig picknick med midsommarmatrester.

Mitt fågelintresse gör att jag inser att en del fåglar som har känts lite ovanliga för mig inte är det minsta ovanliga. Som nu är det till exempel blåmesar ÖVERALLT I MÄNGDER! Hur har jag kunnat tycka att jag aldrig ser blåmesar?

Här är en blåmes från idag:

Ingen kanonbild precis, men den hängde och dinglade så gulligt. :)

Jag stod en lång stund och tittade på först en och sedan två fåglar som jag till slut lyckades identifiera som nötskrikor. Svårt att se dem ordentligt då de var högt upp och ljuset låg på tokigt så de mest såg mörka ut. Hade varit sååå kul att få en fin bild på två nötskrikor! Eller en nötskrika, för all del… Här är en bild i alla fall, om än inte så fin:

DET ÄR NÖTSKRIKOR, JAG LOVAR! :D

Bättre bild för artbestämning:

Hur som helst… Jag knatade över Tranebergsbron och besökte ett gäng burkar i Traneberg/Minneberg, som är ganska nära oss fågelvägen, men som ändå känts långt bort pga på fel sida om bron. Det var jättefint där, så det blev en mysig promenad. Kul att se hur det såg ut och kul att se vårt område från ett nytt håll.

Där borta är Hornsbergs strand!

Det var väldigt lyxigt att ha picknick med midsommarmatrester:

Fånigt nog blev nog snyggaste bilden idag en random bild på en fluga tagen med mobilen:

Mysigt med egen utflykt och att få göra som man vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *