Hoppa till innehåll

Åre: “sova” på Snälltåget upp

Jag unnade mig ett eget äventyr i 40-årspresent! Eftersom övriga familjen blev ganska mätta på resande av vår campingtripp och jag ville ha mer bokade jag tågbiljetter och tre nätter i Åre till bara mig. Det känns lite konstigt, eftersom semestern brukar vara helig familjetid, men jag tror att alla blir nöjdast så här. De andra får titta på diverse skärmar utan att störas av mitt tjat om att vi borde göra saker och jag får njuta av fantastiska miljöer på alldeles egna villkor.

Det är en märklig känsla att ha en bokad tid 22:55… Jag är i alla fall ofta sådan att jag inte riktigt kan slappna av när jag har en bokad tid. Väldigt onödigt när tiden är så himla sent, men jag kan liksom inte låta bli att vänta och vara rastlös.

Det var också en märklig känsla att sisådär vid 21 duscha, borsta tänderna och ta på sig morgondagens vandringskläder… Men det var smartast så, tyckte jag. Kokade även vatten och fyllde termosen.

Väl på plats på Centralen stod avgångstiden som 23:05, men det stämde inte riktigt… 23:15 kom tåget och åkte ungefär 23:30.

Jag hade bokat vilstol, vilket innebar en lite bredare stol som gick att fälla ryggen på och så fick man en kudde och ett lakan. Om man hade kunnat fälla upp ett fotstöd också hade det kunnat vara nästan bekvämt… Nu bytte jag ställning cirka en miljon gånger i kvarten under hela natten och nej, så värst mycket sömn blev det alltså inte. Men det var det värt!

Så här såg min stol ut
Nattinatti, typ…
Fotade hastigt hela salongen innan jag klev av. Svårt att fota utan att få med folk tidigare. :) Min stol var den i mittenraden till vänster om bordet. Jag hade inget eluttag såvitt jag kunde se, men hon som satt till höger om mig klev av i Östersund och då passade jag på att sno hennes plats och ladda mobilen lite.

Vi kom fram 07:40 som vi skulle. Åre var minst sagt sömnigt då. Jag köpte lite frukost på Ica och åt i väntsalen på stationen innan jag gick den korta biten till Hotell Åregården. Frågade såklart om rummet möjligen redan var ledigt, men nej. Fick i alla fall låna toa, borsta tänderna och lämna väskan. Sen gick jag ut och passade på att ta min första geocache här medan Åre fortfarande var sömnigt. Och sen tog jag en alldeles fantastisk tur upp på Totthummeln, men det får bli i nästa blogginlägg.

Angående tåget är det faktiskt lite skönt att det åker 16:15 på söndag och kommer till Stockholm 23:25 (om det är i tid, hoppas!). Jag sover nog bättre hemma i min säng…

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Anna Brodow Inzaina Anna Brodow Inzaina

    Tack! Jag googlade sova i vilstol på snälltåget och kom hit. Det var ungefär vad jag räknade med, komforten alltså. Men det får det vara värt för en tur på egen hand i september till Storulvån, utan familj, bara jag, några böcker och datorn.

    Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *