Långsjön och Tyresö-Flaten

Min själ längtar efter naturupplevelser… och familjen känner inte likadant, så idag gav jag mig iväg själv igen. Jag bläddrade i boken Vandra i Stockholm och eftersom jag gillar att gå runt sjöar fastnade jag för att gå Långsjön (den i Tyresö) runt, med möjlig förlängning Tyresö-Flaten runt också. Men sen gjorde jag lite som jag kände för…

Långsjöns stränder var väldigt bebyggda och jag gick en del på vanliga villagator. En del fina tomter att förundras över, men kanske inte riktigt den naturupplevelse jag drömde om.

Hallon från ett snår strax innan Långsjön.
Långsjön.
Fin kompis på en bänk vid Långsjön.

Efter Långsjön blev det bättre. Jag tog en avstickare in i skogen för att leta rätt på ett par geocacher och då kände jag mig ordentligt slukad av skogen. Det fanns massor av jättefina blåbär och en del lingon.

Blåbär.

Vid Tyresö-Flaten började också Tyresta naturreservat. Jag kände ingen större längtan att gå längs Långsjön tillbaka, så jag tog tid på mig i naturreservatet och tog bussen hem därifrån (från Nyfors) i stället.

Rast vid Tyresö-Flaten.
Lunch (förstärkt med egen torrsojafärs).
Rötter!
Skog! ❤️
Avslutade med att logga en virtuell cache i Nyfors som krävde en bild – det blev denna.

Åtta geocacher blev det och även en souvenir för att jag loggat något i anslutning till den internationella geocachingdagen. Det pågår också en Wonders of the World-utmaning just nu och jag fick bocka av mina första fem underverk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.