Sidensvansar i Karlbergsparken

Idag visade jag fågelmatningen i Karlbergsparken för Sander och Jonas. Jag hade med mig kameran och stod en liten stund och misslyckades med att fota snabba blåmesar, talgoxar, pilfinkar och nötväckor. Sen sa Jonas: “Det är några fåglar i trädet där borta också.”

Sander och Jonas vid fågelmatningen

Det satt ett helt gäng medelstora fåglar högt uppe i ett träd och i vanliga fall hade jag inte kunnat göra mycket annat än att konstatera att ja, det sitter någon sorts fåglar där. Nu zoomade jag in och… hmm, tofsiga huvuden, markant gul teckning på vingarna… sidensvans? Jajemän! Jag kunde identifiera och dokumentera identifierbart redan när de satt där högt uppe i trädet, men tack vare att jag fått span på dem såg jag sedan när några av dem flög ner till en bärbuske och kunde fånga dem bättre där. Vid det laget hade Sander och Jonas gått till Ica i stället. :)

Nytt kryss och ny fågelsida för sidensvans! Yay!

I busken hade jag säkert kunnat få identifierbara bilder även med gamla kameran, men jag hade förmodligen inte fått syn på dem till att börja med. Så roligt att kameran ger mig nya fåglar! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *