Mandarinänder i Rålis!

Idag var det nära att vi inte ens kom ut, på grund av den här plötsliga vinteråterkomsten, men jag mutade Sander med varm choklad och bulle så blev det ändå en Pokémonpromenad till Rålis.

Tack vare fika kom vi ut. Ja, Sander försöker paxa alla bullar, hehe.

Sen tittade vi på lite änder och andra fåglar, som var roliga och närgångna. Inget speciellt dock, gräsänder, skrattmåsar, en kråka… och så tittade vi lite på boulespelarna innan vi gick tillbaka mot vattnet igen bara för att upptäcka att det var en massa fotografer där?! Såg snabbt vad de fotade: tre mandarinänder! Ett par och en ensam hane. Wow! Vilken grej att bara råka springa på dem sådär, de är ju inte vardagsfåglar precis.

Sander, fotograferna och fåglarna.

Det gjorde ont i mig att bara ha mobilen, men lite bilder blev det i alla fall och fåglarna var snälla nog att hålla sig nära och relativt stilla, så de fastnade rätt bra på bild i alla fall. Svårt att välja ut några när man har flera okej men ingen kanonbra… så här kommer en dump:

Är väldigt glad att vi kom ut! Det snöade lite medan vi tittade på mandarinänderna och när vi gick hemåt genom parken fullkomligt vräkte det ner snö ett tag. Nu är jag sugen på riktig vår, tack…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.