Hoppa till innehåll

Nya vardagsryggan!

Åh, så otåligt jag väntade på min nya ryggsäck från Decathlon, Quechua NH ESCAPE 500. Den kom ju aaaldrig! Men så, cirka en halvtimme innan jag och barnen skulle gå mot tunnelbanan för att påbörja resan till Nyköping i torsdags plingade det till av en avi i mobilen! Jag skyndade ut och hämtade paketet och packade snabbt om packningen. Bra det, för med den temporära ryggsäcken hade jag behövt ta en tygpåse bredvid för lite grejer som inte hade fått plats.

Äntligen vettig ny ryggsäck!

Jag känner mig nöjd! Den har massor av smarta fack och är bekväm att bära. Det enda jag kanske vill gnälla lite på är att jag dragit bröstbältet så kort som det går, men jag skulle vilja kunna dra lite till. Får se om det duger ändå, eller om jag får fixa någon egen lösning. Det är så onödigt lång del av det som är fast och sen en lång stropp som står för den justerbara delen, men den har jag ju ingen glädje av eftersom jag vill göra remmen kortare och inte längre.

Jag gav ju upp tanken på att ha en plånboksficka som skulle vara åtkomlig när ryggsäcken är på, eftersom jag i stället hittade sätt att slippa använda plånboken. Och det känns helt okej!

Jag är lite extra förtjust i de båda sidofacken med stretchigt tyg där man har precis lagom plats för en Imsdal 0,65-litersflaska. Man kan böja sig framåt utan att den trillar ur, till skillnad från med ryggsäcken jag använt tillfälligt. Det går att få ur och i flaskan med ryggsäcken på, men kan bli lite armen-ur-led-känsla, så ibland kan det nog vara lättare att haka av ena axelremmen.

“Solglasögonfacket” var jag också väldigt glad över att slippa vänja mig av med. Superbra för både solglasögon och småsaker. Över huvud taget är det skönt med många små fack, så att inte allt skramlar runt i en enda röra på botten utan kan fördelas och hittas bättre.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *