Hoppa till innehåll

v7: Alla hjärtans dag, veganbokprat och Sanders namnsdag

Det har varit ännu en vecka med lite för mycket … men en del trevliga saker. I tisdags var det Alla hjärtans dag, men eftersom Ava har teater sent då firade vi i torsdags i stället. I vår familj är Alla hjärtans dag en presentdag, så Sander fick sprayburkar i mindre variant än han haft tidigare + skyddshandskar och Ava fick en bok och nail wraps (nagellacksklistermärken, typ). Jag och Jonas fick godis och jag också de fina blommorna i bild. :) Jag hade också köpt hallonsemlor från Kafé Plattan, mums.

I onsdags var det veganbokprat på Veganska ölbaren och vi var 11 personer som pratade om Madonnan vid Nilen av Scholastique Mukasonga. Och om annat, såklart. Trevligt som alltid, men vi var ju rätt många och lokalen stimmig, så vi delade upp oss i två subgrupper och det var ändå rätt svårt att höra alla vid bordet.

I fredags var det Sanders namnsdag (enligt dagensnamnsdag.nu). Det var ju också fredagsmys med Talang och det blev pizza pga fredagsmys och hjärtformade hallonmuffins pga namnsdag. Hade egentligen tänkt baka dem till Alla hjärtans dag, men kunde inte motstå hallonsemlorna när jag såg dem, så hallonmuffins fick bli namndagsfika i stället.

Sander är sugen på VR, men vi tycker det är för knepigt att ha här hemma, så i namnsdagspresent fick han speltid på Stockholm VR Center i Globen Shopping. Så på lördagen åkte vi dit. Först lunchade vi på ett sushiställe, sen köpte vi en ny mössa till Sander och så blev det alltså en timme VR-spel för barnen. Det var ett bra koncept där man fick testa så många olika spel man hann och ville under speltiden.

Vi testade också nya Magnum Vegan Raspberry Swirl som vi fick syn på för första gången på Pressbyrån i gallerian. Den var god! Bra hallonsmak i glassen, fast jag tycker fortfarande att Magnum Vegan Almond är bäst.

På lördagskvällen var det mellodags igen.

Idag var jag ute och joggade en sväng för första gången på en månad. Inte direkt för att jag kände mig så himla energisk, men jag har varit lite stel sådär som jag blir när jag inte springer. Så det vore väl bra att komma igång igen… Gick såklart lite trögt och jag har haltat runt här hemma efteråt med en överansträngd fotled…

Det har gått bättre med stegen än med löpningen. Jag har fortfarande minst 10 000 steg varje dag i år. Men jag börjar känna mig mer och mer kluven till konceptet. Vissa dagar är det ju mer betungande än andra … Och när jag går ut på promenad vill jag egentligen inte att fokus ska ligga på om ifall jag tagit tillräckligt många steg! Samtidigt är det ju bra att jag kommer ut mer. Och jag kan inte bestämma mig för hur jag ska göra om jag skulle sluta… ska jag fortsätta ha klockan på, men bara sluta bry mig om att nå 10 000 steg varje dag? Eller ska jag använda klockan som jag tänkte att jag skulle använda den, dvs bara ha den när jag springer och vandrar..? Argh, jag vet inte.

Efter lunch idag åkte Jonas och Sander in till Tantolunden med Sanders nya burkar och Sander fick spraya lite på den öppna graffitiväggen där igen. :)

Idag läste jag ut Good Girl, Bad Blood, del 2 i serien som jag lånar av Ava och läser. Väldigt spännande!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *