Hoppa till innehåll

v16: Fåglar, skrivfunderingar, bio m.m.

Nu är det verkligen vår! Härligt!

I början av veckan lade jag pusslet jag köpte på second hand-butiken i Nyköping förra veckan. Det var riktigt roligt och snabblagt tack vare tydliga sektioner med färg och dessutom många detaljer inom varje område.

På Instagram startade Martin Widmark hashtaggen #enbokunderarmen för alla som vill visa att de gillar böcker. Jag hakade såklart på!

Jag fick lektörsfeedback och har funderat en del på mitt manus. Jag har insett att jag vill backa tillbaka till skissbordet och tänka om helt och hållet angående mycket, vilket såklart har känts tungt, men det har börjat landa i alla fall och jag hoppas att jag ska bli klok på det till slut.

I onsdags hoppade jag över skrivdag och åkte på fågelskådarutflykt till Angarnssjöängen i stället. Det var rätt trist till en början, eller det var en fin dag men fåglarna var frustrerande långt bort. Men i slutet av varvet jag gick runt sjön blev det mer intressant och dagen slutade i alla fall med ett nytt fågelfotokryss, vilket gjorde mig väldigt glad. Nya pippin var skogssnäppan.

I fredags var jag på kontoret och var med en snabbis på AW-häng i Humlan, men avvek snart för att hinna hem till fredagsmyset. Det var Avas tur att välja film och det blev Howl’s Moving Castle. Hon hade två kompisar, E och T, på besök och de sov också över efteråt.

På lördagen hade jag stämt träff med Malin vid Ropsten vid 10. Därifrån knatade vi mot Lillsjön på Norra Djurgården och spanade efter enkelbeckasin och skogssnäppa, som rapporterats därifrån på Artportalen. Vi såg dem, fast på långt avstånd. Eller, Malin missade skogssnäppan, men i gengäld såg och fotade hon enkelbäckasinen på närmare avstånd. Den var oväntat svår att få syn på, först cirklade den i luften i evigheter och vi väntade otåligt på att den skulle landa, men när den gjorde det försvann den trots att jag såg var den landade… Vi såg en del andra fåglar också och jag visade mitt uggleställe från förra året och tamejtusan, det satt en kattuggla där nu också!

Efter fågelutflykten åkte vi till Björkhagen där vi bokat in oss på en Sound Healing Journey i Yogarummet. Det var häftigt! Vi fick ligga och slappna av och översköljas av ljud och vibrationer från häftiga instrument. Efter ett tag strejkade dock min rygg av det hårda underlaget och då gick magin lite förlorad medan jag höll på och flytta runt i jakt på en bekväm ställning… men jag hade gärna provat igen med lite mjukare underlag!

Idag, söndag, åkte familjen till Mall of Scandinavia och åt en tidig sushilunch innan det var dags för att se Super Mario-filmen på bio. Kul! Hann också shoppa lite och barnen drack boba. Men MOS är inte bästa miljön för min hjärna, så efteråt totaldäckade jag och sov bort hela eftermiddagen tills det var dags att gå upp och laga middag. Oh well.

Läser: Hälsningar från Hinseberg och Drömmar till salu av Ada Wester. Den första enligt plan (en av böckerna som legat hemma och väntat), den andra blev en bonus när jag satt fast i kollektivtrafiken och inte hade något att läsa, så jag lånade en e-bok från biblioteket.

Tittar på: Hehe, Gift vid första ögonkastet, antar jag, nytt avsnitt imorgon…

Lyssnar på: Nä, har inte aktivt lyssnat på något. Men imorgon ska jag till kontoret, så då kanske jag behöver stänga ute lite ljud.

Spelar: Har inte spelat något, såvitt jag kommer ihåg.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *