Hoppa till innehåll

Helg på Näsudden

I fredags åkte jag och barnen till Näsudden och hälsade på mina föräldrar och min bror. Vi testade att ta oss dit för helt egen maskin! Först tåg till Nyköping och därifrån buss 715 mot Oxelösund. Vi klev av på Nyponvägen, men lärde oss under vistelsen att det trevligare alternativet är att åka en hållplats till och kliva av på Lingonvägen. Från Nyponvägen traskade vi vägren, men på hemvägen när vi gick till Lingonvägen var det på trevligare cykel-och gångbanor.

På fredagkvällen var det fint väder. Jag, barnen och mormor tog ett dopp. Någon dag senare kollade jag att badtemperaturen i närheten uppmätts till 12,4 grader, så det var ju ganska mycket kallbadskänsla redan i augusti.

På lördagen var vädret ganska grått. Det var bara jag som ville bada … Mysigt att sköta morgontvagningen i havet!

Jag, barnen och mormor gav oss iväg på en promenad med affären som mål, men passade på att gå lite längs havet också. Åt både blåbär och björnbär längs vägen. Och en superhäftig guldstekel landade på Sanders ben när vi satt och vilade.

Söndagen var grå och blåsig till en början. Jag var åter ensam om att bada, men blev i alla fall förevigad. :) Lagom tills det var dags för oss att packa ihop och bege oss kom solen, såklart. Vi blev riktigt varma och svettiga på promenaden till Lingonvägen.

Bussen var försenad, men lyckligtvis inte mer än att vi hann med vårt tåg. Phew. Men det är roligare att kliva på tåget i Stockholm, där det står inne ett tag och vi brukar kunna få bra platser. Nu gick vi igenom nästan hela tåget och vid varje plats för fyra satt det EN person … så till slut fick vi sätta oss på varsin sida av mittgången.

En mysig helg!

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *