Hoppa till innehåll

Varjedagssysslor

Hur gick det här till? Jag som egentligen strävar efter att inte binda upp mig för grejer har nu massor av grejer jag ska komma ihåg att göra varje dag… Här är de:

Headspace

Headspace är ju sen gammalt. Jag är snart uppe i en streak på 200 dagar med 10 minuters meditation. Eller rättare sagt, ganska många dagar har jag också fuskat genom att i stället köra någon av de tre treminuters SOS-sessionerna… som hemma på helger eller när vi hade jullov. Det är mycket lättare att få till det i veckorna, då jag har rutinen att sätta mig i ett enskilt rum på jobbet när jag ätit lunch och riva av sessionen. Jag har fortfarande problem med rastlöshet och svårighet att fokusera… men jag vill inte sluta försöka. Inte än i alla fall.

1 Second Everyday

Både jag och Jonas filmar nu en sekund varje dag av våra liv! Detta med hjälp av initiativet/appen 1 Second Everyday. Vi såg en film som en bekant till Jonas gjort och… tja, fastnade. Hoppas att vi när året är slut har varsin 365-sekundare. (Jag kör egentligen alltid appen i stående läge, men tyckte liggande blev bäst för bilden…)

Duolingo

Jag har ju alltid velat kunna tyska och så bokade vi en Berlinresa i sommar och så har jag läst om att Hippiemamman använder Duolingo för att öva spanska… så jag blev nyfiken. Så nu övar jag tyska i Duolingo-appen (mest, bilden är från webappen) och har en 21-dagarsstreak. Duolingo tycker att jag därmed är 20% fluent in German, jag vet inte det jag… Men lite lär jag mig väl i alla fall.

Township

Jag och båda barnen har fastnat för “Kospelet” (ikonen är en ko), som egentligen heter Township. Min stad heter Baskerville, Avas heter Atlantis och Sanders starllllllllggv. Här syns lite av Baskerville. Spelet är ett klassiskt resurshanteringsspel där man t.ex. ska odla majs för att sedan tillverka chips i en fabrik, för att sedan tillverka nachos i en annan fabrik och sedan lasta slutprodukten ombord på ett tåg för att t.ex. få byggmaterial till att bygga bra grejer i staden. Jag tycker själva stadsbyggardelen är mysig. Man kan köpa kända byggnader för ädelmetaller man bryter i sin gruva, ni kanske kan känna igen ett par stycken i den här bilden? :) Ofta är ju såna här spel kul en liten stund och sen tröttnar man, men jag tycker att Township gör ett ovanligt bra jobb för att hålla en fängslad. Det kommer mycket nya grejer hela tiden, både för att man får tillgång till saker när man levlar och för att de har olika säsongsbetonade tillfälliga grejer. Och det finns många kul saker att samla. Jag håller på att samla ihop till att bygga Taj Mahal… hur jag nu ska få plats med den, som alltid är det frustrerande att resurserna inte riktigt räcker till att expandera staden så mycket som jag skulle vilja. Man kan självklart betala riktiga pengar för att få mer in-game-pengar, men det är inte särskilt prisvärt…

Februarifoton

Och som om det inte räckte började jag fota #februarifoton på Instagram, trots att jag inte instagrammat något på över två år och därmed egentligen väl hade slutat?! Nåväl, denna är ju i alla fall ändlig…

Ja, och så vill jag helst läsa varje dag också!

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *