Hoppa till innehåll

Tuff tuff tuffaste studenterna i stan!

Så kom då den stora dagen! Ett år för sent tog jag äntligen studenten… jag kände mig faktiskt redo…

På morgonen hade vi champagnefrukost hos vår lärare Louise. Hon hade fixat jättefint i sin trädgård. Sen gick vi till skolan och alla flickor fick vansinnigt ont i fötterna.

I aulan serverades lite musik från olika elever, trevligt, men lite synd att nästan alla nummer var med på soarén också. Sen delades det ut stipendier och grejer. Undertecknad fick 3500:- från Bång-Ahlbergs fond eller nåt!

Jag var bland de första att springa ut ur skolan klockan 14.15 och jag är med i tidningen idag när jag gör ett litet glädjeskutt. Hihi. Fast det syns inte direkt att det är jag… men det är det.

Mamma och pappa bar på en stor, rund skylt med mitt namn och en bild från min amerikanska graduation. Farbror Rickard med sin fru Anne var också där och tog emot, samt farfar, John, Ullis och barnen. Jag och William hade mycket trevligt med såpbubblorna jag fick från Mattias… så trevligt att jag nästan missade att alla studenterna tågade iväg mot torget. Tyvärr kom Tessin först i år, men vadå, vi har ju varit först i allt annat typ… :)

Klockan 4 gick kortegen från Nicolaiskolan. Jag, Kristin, Fredrik, Maria, Tisse, Matilda, Veronica, Maria och Madde samt en massa småsyskon och diverse fripassagerare åkte Tuffiståget som var fint dekorerat med löv och grejer. Min bror hade gjort en fin skylt med texten “TUFF-TUFF-TUFFASTE STUDENTERNA I STAN”. Vi spelade musik och när vi körde förbi krogen Penny Lane såg vi till att spela just Penny Lane med Beatles… fast det hördes tyvärr inte så bra! :)

Efter kortegen var det dags för mottagning! En massa snälla människor kom och grattade mig. Bekanta till föräldrarna, grannar och vänner. Ingela och hennes mamma kom ända från Täby och det var väldigt trevligt. Tyvärr hann jag inte ens öppna några presenter innan jag var tvungen att åka till busstationen klockan 8…

Därifrån avgick bussen som skulle åka runt till nästan alla i klassen. Det var väldigt trevligt att se hur alla bodde och sådär. Magen kanske inte riktigt uppskattar att dricka och äta hela natten förstås… Hemma hos mig hade min familj gjort jättefint! I hallen satt en discokula och kastade fina mönster på väggarna och stereon spelade partymusik. Bål med basen läkarsprit (MYCKET läkarsprit) serverades. Den tog skruv…

Runt midnatt var vi vid Torget för att träffa lite annat folk och sen fortsatte vi i bussen igen. Då var det disco! Ganska kul, men efter ett tag blev folk lite trötta… vi hoppade till och med över att åka till Lotta och Johanna. Sista stoppet blev hos Daniel och vi gick därifrån kvart över fem ungefär. En mycket bisarr situation… jag, Veronica och Kristin gick hemåt dansandes till salsamusik och ljudet av koskällan som Fredrik haft för att signalera avresan från varje ställe… Intressant.

Vi var i alla fall trevliga och skötsamma studenter som sjöng studentsången fint för samtliga uppsättningar familjer…

Ikväll öppnade jag mina presenter (redan…) och fick en hel del fint. Nu har jag också mobil… och så har jag en md-spelare… wow!

En annan fruktansvärt trevlig sak: Jag har vunnit två biljetter med vidhängande backstagepass till Hultsfred! Så nu ska Veronica och jag försöka lista ut något sätt att ta oss dit! *glad*

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *