Hoppa till innehåll

Händelser vid staket

Idag och igår var två helt vanliga dagar vid staketet. Fast igår förmiddag var jag ovanligt trött och snurrig, var tvungen att lägga mig ner på gräset och smygvila lite ibland. :) Dessutom var det svinkallt. Efter lunch blev det bättre och varmare… då njöt jag fin utsikt ut mellan spjälorna, lättklädda gossar som strosade förbi och så… hehe…

Det roligaste med att stå vid ett staket är att iaktta folk som går förbi. Visserligen står jag ju för det mesta med ryggen mot, men snegla lite över axeln kan man ju. Dessutom får man växla några ord med diverse skumma människor ibland. Idag var det en jättesöt liten tant som tyckte synd om mig, för hon hade minsann skrapat staket på sitt lantställe och det var ju så drygt. Och så kom det en hund och hoppade på mig… och diverse barn som ställde dumma frågor om staketmålning till sina ledsagare. :) Som vanligt ungefär, med andra ord.

Känner igen vissa människor som återkommer nästan varje dag. Folk som verkar gå på dagliga shoppingrundor och så. Dessutom kör körskolebilar förbi mig HELA tiden. Jag kan verkligen föreställa mig hur lärarna sitter och säger “…jaaa och så ska vi svänga höger här framme vid tjejen som målar staket…”

Staketet består av 23 sektioner med 16 spjälor i varje + stolpar mellan. Nu är 10 sektioner skrapade och de flesta av dem målade åtminstone någon gång. Bara 13×16 spjälor kvar att skrapa………..

Staketmåleri är måhända en uthärdlig sysselsättning kortare perioder med skapligt väder, men ingenting jag skulle vilja satsa på för framtiden. Min stackars högerhand blir alldeles sönderskavd och illa åtgången på allehanda sätt… aj. Dessutom är det ganska skitigt. Idag hade jag faktiskt jeans på mig i stället för sunkiga, plufsiga mjukisbyxor, så jag kände mig nästan mänsklig. Inga fina jeans iofs. Har kommit på att jag inte har några jeans som jag använder längre… inte sen mina ljusa gamla trotjänare sprack i baken! Hittar inga ljusa Crocker 331 längre, vart har såna tagit vägen? Tyckte ju om dem ju.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *