Hoppa till innehåll

Halkkörning på Ytongbanan i Kumla

Idag var det alltså dags för halkkörning!! Lite nervöst, kanske mest det att man skulle köra en bit dit och hem med en massa folk i bilen och en annan körskollärare än man är van vid… det var alltså Thomas och inte Pelle som körde med oss 4 som skulle glida runt… Tre tjejer och en kille, jag, Sara, Ramona och Ingemar… Vi inledde med att titta på en film om Ytongbanan hemma på körskolan. Sen tog Ingemar första körpasset, Ramona det andra, jag det tredje och Sara det sista… det gick väl rätt bra, ingen gjorde bort sig alltför mycket. :) Väl där var det lite information igen och sen fick vi börja på bromsbanan… Vi åkte upp på ett backkrön i olika hastigheter och försökte stanna på det snorhala underlaget. Tufft. :) Jag och Sara delade bil, Sara började köra och vi var väl lite nervösa först, men det gick snart över. Jag tyckte läraren var lite elak mot mig, för plötsligt när jag kom över backkrönet i 60 km/h så hade de placerat ett hinder (en “älg”) där utan att förvarna. Det var alltså meningen att jag skulle väja, men det gick inte så bra… Älgen blev nog rätt död. Sen var han elak igen och knep käft när instruktionen var att han skulle säga vilket håll jag skulle väja åt först när jag var på väg ner för backen… tror ni jag lyckades väja då eller…? Hmm… älgfan blev nog lite halt åtminstone. :) Vi konstaterade i alla fall lätt att det går lättare att bromsa på torrt underlag, samt med ABS-bromsar…

Till lunch fick jag köpa en microugnsrätt, köttbullar med potatismos för 35 kr… det var väl okej….

Sen var det dags för en bana med två haaaaaala kurvor man skulle köra i, och även en övning där man skulle väja för en “bilkö” och stanna innan nästa bil… den senare var sjukt svår.

Som avslutning fick vi gå in i en utställningshall med lite kraschade bilar och så. Ramona och Ingemar blev även placerade i en bil som de snurrade upp och ner och så fick de prova på att ta sig ut… :)

Sammanfattningsvis så kan jag väl säga att det inte var så läskigt i alla fall, men säkert väldigt nyttigt att få prova på. Ganska kul…

Hem till trafikskolan kom vi klockan 5 och då stod David där med bilen och väntade på mig. :) Vi åkte ut till McDonalds och drack en cola och sen åkte vi hem och åt… (billigare så…) och nu har han åkt tillbaks till lumpen och jag ska alldeles strax titta på Ally McBeal…

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *