Hoppa till innehåll

Nyköping

Aah. Skönt med lite ledighet…

I fredags efter jobbet åkte David och jag hem till Nyköping för att nås av nyheten att John och Ullis köpt ett gigantiskt, svindyrt hus… Så vi åt middag med familjen hemma hos mig på kvällen.

På lördagen var det dags att ta itu med min kraschade dator… eftersom jag bara fick igång den i felsäkert läge var det inte mycket annat att göra än att sätta igång och joxa in grejer på diskett för att backa upp allt… Jätteroligt. Det blev väl sisådär en 75 stycken eller så. Nu ligger i alla fall allt på Davids dator, så det blir ju en enkel match att få över allt via nollmodemkabel eller nåt sen. Om vi får igång datorn. Den vägrade nämligen acceptera startdisketten, trots att den gjordes från medföljande Toshiba-cd. Morr. Jag vill ha en dator!

På söndagen åkte David ut till Råby och konstaterade att han ska skrota sin bil, medan jag sydde upp byxor och lite så. Åt middag med mamma och drack upp en flaska vin tillsammans. Trevligt, ganska sällsynt. Men sen gick jag såklart till David och sov där. Eller förresten, jag fick skjuts…

På måndagen var det minsann valborgsmässoafton! Vi var på stan ett tag först, David köpte byxor, gigantisk ram till en plansch m.m. och jag köpte en kastrull att poppa popcorn i… 20 kr på Bissarnas loppis. Kastrullerna blir liksom så lätt sunkiga när man poppar i dem… Vad gäller husgeråd och sånt så kan jag ju oxå passa på att säga att vi äntligen har lite fler bestick! David fick nämligen en låda av sin mamma i present… de var fina, från Duka och allt.

Framåt kvällen begav vi oss ner på stan med Kristin och Tobbe och tittade på studenterna… satte oss på vallarna och picnicade och värmde oss lite vid brasan. Men sen började det ju regna, så vi drog oss hemåt…

Tisdagen försvann rätt snabbt och sen var det dags att åka hem till Sumpan. Vi tog vägen förbi lasarettsbacken för att ta kort på de oerhört fula gula och blå träden som satts upp pga EU-möte… Suck. Helt livsfarliga dessutom, jag skulle inte vilja köra in i ett sånt.

Tyvärr visade det sig att tåget vi tänkte åka med, 19.10, inte gick. Nästa 21.42… vi traskade i stället iväg till busstationen och satt och väntade på Swebus-bussen som skulle komma 20.05… när den väl kom var det TRE platser kvar. Då hade det samlats ca 25 wannabe-stockholmsresenärer på stationen! Som tur var kom det snart en till… också den med tre platser. David och jag knep två, vi hade trots allt suttit på busstationen längst av alla, såvitt vi visste. Fick inte sitta bredvid varandra, men vi kom ju fram i alla fall.

Segt i morse… sov på bussen… märkte inte ens när en kille, som är en av dem jag brukar spana på på bussen (misstolka inte… tolka som “känna igen och notera när de kliver på o av”…) satte sig bredvid mig… tihi.

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *