Hoppa till innehåll

11 – Skansen

Det blev Skansen för att fira vår 11-månadersdag! Åkte dit efter jobbet och betalade halv entré, 30 kr, eftersom det var så sent. Enligt tanten i kassan innebar det att restauranger och sånt var stängda. Tyvärr visade det sig att precis ALLT där man kunde gå in var stängt, även terrarium, aphus och dylikt. Torg och matställen låg nästan spöklikt öde… Men vi traskade runt och hade det mysigt ändå. En del djur fick vi ju i alla fall se. Bland annat blev vi nästan förföljda av de många fritt runtsträvande påfåglar som fanns på området… Såg annars lite älgar och björnar och rävar och ugglor och så vidare… David hade rejält kul hos sälarna och stod och trackade dem jättelänge så att de blev riktigt förbannade och fräste irriterat. :)

Efteråt gick vi runt litegrann ute på Djurgården, där det var massor av folk. Hoppade på en buss in mot stan, den var verkligen så smockfull som en buss kan bli. Vi klev på – och kom inte längre. Hela färden in till Sergels torg stod vi som packade sillar allra längst fram i bussen. En ny form av utsikt från buss, nästan som att vara på tivoli. :) Busschauffören var i en klass för sig och ganska roande. De flesta chaffisar brukar ju verka ganska uttråkade, men den här tycktes ha skoj. “Nu kommer vi till det här trevliga stället och det är ju en sån där bra plats, för där kan man byta till en massa andra bussar mot exempelvis…”

Gick till Kungshallen för att smörja kråset och bestämde oss för indiskt, chicken curry med nanbröd. Det var ju inte lite starkt, om vi säger så… Hur som helst så var det en trevlig dag. :)

Publicerat iVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *